Gündem

Kızı, ölümünün 12’inci yılında Orhan Doğan'ı cezaevi fotoğrafıyla andı

30 Haziran 2019 16:43

Gazeteci Ayşegül Doğan, eski Demokrasi Partisi (DEP) Milletvekili Orhan Doğan’ın ölümünün 12’inci yıl dönümü dolayısıyla sosyal medya hesabından bir mesaj ve fotoğraf paylaştı.

Orhan Doğan, 25 Haziran 2007’de Ağrı Doğubeyazıt’ta bir toplantıda halka hitap ederken kalp krizi geçirmiş. Daha sonra kaldırıldığı Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Araştırma Hastanesi’nde 29 Haziran 2007’de hayatını kaybetmişti. Gazeteci Ayşegül Doğan da babası Orhan Doğan'ın 12. ölüm yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Orhan Doğan’ın kızı gazeteci Ayşegül Doğan Twitter hesabından Ulucanlar Cezaevi’nde çektikleri bir fotoğrafı, "Nasıl mutluyuz burada, her şeye rağmen..Sene 2002, Ankara Ulucanlar Hapishanesi, yıllardan sonra ilk açık görüş ve ilk fotoğraf imkanıydı, meğer son olacakmış... Daha kaç aile, kaç eş, kaç çocuk gerekiyor “bir daha asla” demek için...#OrhanDoğan" dedi.


Orhan Doğan kimdir?

Orhan Doğan 25 Temmuz 1955’te Mardin’de doğdu.

Ankara Hukuk Fakültesi’nde öğrenimine devam ederken 1975 yılında açılan memurluk sınavını kazandı.

75 – 81 arasında Ankara Altındağ İlköğretim Müdürlüğü’nde muhasebe memuru olarak çalıştı. Murathan Mungan’ın babası İsmail Mungan’ın yanında avukatlık stajını yaptı. Staj bittikten sonra Cizre’ye dönüp avukatlık yapmaya başladı.

Demokrasi Partisi’nden milletvekili olan Orhan Doğan, 10 yıl hapishanede kaldı ve 9 Haziran 2004’te tahliye edildi.

Doğan, Demokratik Toplum Partisi’nin (DTP) desteklediği bağımsız adaylardan biri olarak Şırnak’tan aday oldu ancak Yüksek Seçim Kurulu (YSK) “seçilmeye engel mahkumiyetleri bulunduğu için aday olamayacaklarına” karar verdi.

Doğan, 25 Haziran 2007’de Ağrı Doğubeyazıt’ta bir toplantıda halka hitap ederken kalp krizi geçirdi.

Orhan Doğan kalp rahatsızlığı nedeniyle kaldırıldığı Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Araştırma Hastanesi’nde 29 Haziran 2007’de hayatını kaybetti.