Dünya

Kıyafeti açık bulunduğu için uçağa alınmadı

Kuzeninin ceketini ödünç alarak uçağa binebilen kadın yaşadıklarını sosyal medyada anlattı

14 Mart 2019 14:40

İngiltere'de bir kadın, kıyafeti açık bulunduğu için uçağa alınmadı. Uçağa kuzeninin ceketini ödünç alarak binebilen kadın yaşadıklarını sosyal medyada anlattı, havayolu firması özür diledi.

NTV'de yer alan habere göre, Emily O’Connor, 2 Mart’ta İngiltere’nin Birmingham kentinden Kanarya Adaları’na uçmak için havalimanına gitti. Thomas Cook Havayolları şirketinden bilet alan kadın, hiç beklemediği bir davranışla karşılaştı. Mürettebat, Emily O’Connor’un kıyafeti nedeniyle uçağa binemeyeceğini söyledi.

Olayı Twitter hesabından dünyaya duyuran Emily O’Connor, şu ifadeleri kullandı: “Birmingham’dan Tenerife’ye giderken, eğer üzerimi örtmezsem beni uçaktan çıkaracaklarını söylediler. Rahatsızlığa neden olmak ve ‘uygunsuzluk’la suçlandım. Etrafımda 4 personel vardı. Bagajımı da beni de uçaktan çıkartacaklardı.”

Thomas Cook Havayolları ise kıyafet politikalarının diğer şirketlerden farklı olmadığını belirterek özür dileyip personelinin yanlış davrandığını da itiraf etti. Açıklamada, “Ne yazık ki çalışanlarımız talimatlarımızı her zaman doğru algılamıyor” ifadeleri kullanıldı.