Gündem

Kılıçdaroğlu’nun Erdoğan'a ödeyeceği 'Man Adası' tazminatına ret

08 Kasım 2019 14:06

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Man Adası” iddiaları nedeniyle Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’na tazminat ödenmesine yönelik kararı bozuldu. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun avukat Celal Çelik alınan kararla ilgili olarak, “Haklılığımız, İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi'nin 4. Daire Mahkemesi'nce tespit edilerek hukuksuz mahkeme kararları ortadan kaldırılmıştır” dedi.

Çelik’in açıklaması şöyle oldu:

“Bilindiği üzere; MAN Adası özelinde Genel Başkanımız tarafından yapılan açıklamalar sonrasında Genel Başkanımız aleyhine Erdoğan tarafından davalar açılmıştır! Ne var ki açtıkları davaların haksız olduğunu, diğer bir söyleyişle Genel Başkan açıklamalarının doğru olduğu bilen davacı Recep Tayyip Erdoğan’ın avukatları hukuksuz ve meşru olmayan yollara başvurarak mahkeme hâkimlerinin tamamını değiştirtmiş ve kendi talepleri doğrultusunda hukuksuz karar verecek hakimlerine kavuşmuşlardır! O süreçte tüm taleplerimiz o hâkimlerce reddedilip 1 milyon lirayı aşan tazminat kararlarına karar verilmiştir! Ancak o aşamada dahi o hukuksuz kararların yok hükmünde olduğunu, nihayetinde bunun ve haklılığımızın açığa çıkacağını ifade etmiştik. Gelinen süreçte de haklılığımız, İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi'nin 4. Daire Mahkemesi'nce tespit edilerek hukuksuz Mahkeme kararları ortadan kaldırılmıştır. Açıkçası baskı altındaki Türk Yargısı, Erdoğan’a iyi bir ders vermiştir. Dileriz ki bundan sonra Erdoğan, gerekli dersi çıkarır ve yargıyı emellerine alet etmekten kaçınır!”

Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yakınlarının “vergi cenneti” olarak nitelendirilen Man Adası’ndaki şirkete 2011 yılında gönderdiğini söylediği milyonlarca dolarla ilgili swift mesajları ve dekontları göstermişti. Kılıçdaroğlu’nun grup bu konuşması ve daha sonra aynı içerikte yaptığı diğer konuşmalara 6 ayrı dava açılmıştı.

Söz konusu davaların tamamında benzer sonuçlar beklendiği öğrenildi.