Gündem

Kılıçdaroğlu: Sandıkta bütün seçmenle ittifak yapıyoruz

"İzmir'de ithal belediye başkan adayı getirdiler"

17 Şubat 2019 13:32

İzmir'de konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ittifak eleştirilerine, "Bizi zaman zaman eleştiriyorlar şununla ittifak yaptınız, bununla ittifak yaptınız... Sandıkta bütün seçmenlerle ittifak yapıyoruz" diye yanıt verdi.

AKP'nin İzmir'de söz sahibi olmak istediğini ancak dışarıdan 'ithal belediye başkan adayı' getirdiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, "İthal belediye başkanıyla olmaz" dedi.

Öte yandan Kılıçdaroğlu, seçmenlere seslenerek bir kez daha, CHP'li belediyelerde asgari ücretin 2 bin 200 lira olduğunu hatırlatarak, "Gideceksin CHP'li belediye başkanlarına oy vereceksin. Seni 2 bin 20 liraya mahkum eden anlayışa izin vermeyeceksin" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları şöyle:

"Bugün geldiğimiz nokta Mustafa Kemal'in 1923'te altını çizdiği cümleleri yeniden hatırlamamızı zorunlu kılıyor. Halkın sesi hakkın sesidir der, bugün de aynı şeyi söylüyoruz, halkın sesine kulak vermek zorundayız. Türkiye'nin gündeminde kentsel dönüşüm var.Türkiye'nin kentsel dönüşümüne bakın, İstanbul ve Ankara tam bir beceriksizlik. İzmir'de de yapıldı bakın arasındaki farka. Bağımsız Kentler Konferan'sında tarımda İzmir Büyükşehir'in yaptığı örnek olarak tüm dünyaya gösterdiler. Şimdi tanzim satış diyorlar, onlar 1970'lerde kaldı. 2019 yılındayız, ne yapacaklarını bilmiyorlar. Kentle kır arasındaki ilişkiyi nasıl yapmak istiyorsanız geleceksiniz Aziz Kocaoğlu'ndan ders alacaksınız. O size bütün ayrıntıları anlatacak. Kırsalla kent arasında sağlıklı bir ilişki kuracaksınız.

"AKP'li, MHP'li belediyelerde çalışan bütün işçi kardeşlerime sen 2 bin 200 lira almak istiyor, iş güvenliği almak istiyorsan, gideceksin CHP'li belediye başkanlarına oy vereceksin. Seni 2 bin 20 liraya mahkum eden anlayışa izin vermeyeceksin. Eğer sen de en az 2 bin 200 lira almak istiyorsan işçi kardeşim, 1 Ocak'tan 1 Nisan'a kadar aradaki farkı da almak istiyorsan gidip CHP'ye oyunu vereceksin. Tanzim satış mağazaları dediler, insanları sıraya sokuyorlar. İzmir'de 35 bin yoksul aileye belli aralıklarla patates ve soğanı gidip haneye teslim ediyor. Tıpkı her hafta sütü haneye teslim ettiği gibi. Baktılar, İzmir'den istedikleri gibi bir kişi çıkmıyor, söz sahibi de olmak istiyorlar dışarıdan ithal belediye başkan adayı getirdiler.