Gündem

Kılıçdaroğlu: Adaleti ararken adaletsizlik yapanları asla unutmayacağız

"Hiç kimsenin umutsuzluğa kapılmaya hakkı yok"

24 Haziran 2022 12:40

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Adaleti ararken adaletsizlik yapanları asla unutmayacağız Adaleti ararken adaletsizlik yapanları asla unutmayacağız" dedi.

Kılıçdaroğlu,  İstanbul Büyükşehir Belediyesinin "Hizmette 3. Yıl" sunumuna katıldı. Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından başlıklar şöyle:

İnançlı, kararlı, halkına hesap vermeyi onurlu bir  görev kabul eden belediye başkanı zaten bunları yapacaktı. Bütün belediye başkanlarımızı kutladığım gibi İBB Başkanımızı da yürekten kutluyorum.

Demokrasinin olmadığını biliyoruz. Bir tek imzayla parlamentonun iradesinin gasp edildiğini ve Istanbul Sözleşmesi’nin durdurulduğunu biliyoruz. Hiç kimsenin umutsuzluğa kapılmaya hakkı yok, bunların tamamını gerçekleştireceğiz. Kararlılığımızı Gazi Mustafa Kemal’den, genel başkanlarımızdan alıyoruz.

Her birimizin ayrı ayrı görevleri var. Millet İttifakı’nın 6 lideri bir aradayız, demokrasi, adalet, liyakat gibi ortaklaştığımız alanlar var.

Belediye başkanlarımızın ellerinin kollarının bağlanmak istendiğini biliyoruz. Millet iktidarında biz yeni bir hedef koyacağız.

Haramilerin olduğu yerde gelir dağılımı olmaz, halkın hakkı yenir. Haramilerin olduğu yerde milyonlarca insan yatağa aç girer. Haramilerin olduğu yerde her şey olur. Haramilerin iktidarını yıktığımızda göreceksiniz aydınlık Türkiye'yi. O çağdaş uygarlığa ulaşmak için nasıl çalıştığımızı göreceksiniz."