Gündem

Kayyım atamalarının 10. gününde protestolar devam ediyor | "Korku duvarları yıkıldı; AKP halka hesap verecek"

Diyarbakır'da milletvekilleri ve vatandaşlar Lise Caddesi’nde oturma eylemi gerçekleştirdi

28 Ağustos 2019 12:25

İçişleri Bakanlığı kararıyla Diyarbakır, Van ve Mardin belediye başkanlarının görevden alınarak yerlerine kayyım atanmasının üzerinden 10 gün geçti. HDP'lilerin oturma eylemleri devam ediyor. Diyarbakır'da bugün de toplanan HDP milletvekilleri, belediye eş başkanları ve vatandaşlar Lise Caddesi’nde oturma eylemi gerçekleştirdi. "Yapılan basın açıklamasında, "Bugün korku duvarları yıkıldı. AKP-MHP faşist yönetimi her yerde sıkıştı. Kayyımın hiçbir hukuki yanı yok. Tipik bir faşist uygulaması" denilerek, "AKP halka hesap verecek" sloganları atıldı.

Mezapotamya Haber Ajansı'nın haberine göre, eylemin yapıldığı noktaya açılan 4 sokak, polis bariyerleri ile çevrilirken, sabahın erken saatlerinde Lise Caddesi’e gelen halk ve HDP’liler, oturma eylemini “Amed ya me ye, rûmeta me ye” (Amed bizimdir, şerefimizdir) diyerek başlattı. Eyleme halkın yanı sıra HDP’li milletvekilleri Ahmet Şık, Remziye Tosun, Hasan Özgüneş, Tayip Temel, Saliha Aydeniz, Feleknas Uca, Musa Farısoğulları da katıldı.  
 
Bugünkü oturma eylemine Sol Gelecek Partisi, Yeşiller Partisi, Devrimci Parti genel başkanları da katıldı.
 
 
Kayyım atamalarının 10. gününde gerçekleştirilen oturma eyleminin sonunda basın açıklamasında bulunuldu. “Belki çok üzerine vurgu yaptık ama artık korku duvarları yıkıldı" denilen açıklamada şunlar kadedildi:
 
"Leyla Güven’in açlık greviyle, beyaz tülbentleriyle sokakları inletenlerin direnişiyle başladı korku duvarların yıkılması.1 Mayıs’ta cinayetlere direnen kadınlardı, iş cinayetlerine karşı direnen işçilerdi. Bugün korku duvarları yıkıldı. AKP-MHP faşist yönetimi her yerde sıkıştı. Kayyımın hiçbir hukuki yanı yok. Tipik bir faşist uygulaması.”