Spor

Kartal ağır yaralı

Beşiktaş, deplasmanda Kayserispor ile 2-2 berabere kaldı

02 Mart 2019 22:06

Spor Toto Süper Lig’in 24. haftasında Kayserispor, sahasında konuk ettiği Beşiktaş ile 2-2 berabere kaldı. İlk yarıyı 37. dakikada Atiba’nın attığı golle 1-0 önde tamamlayan Beşiktaş, ikinci yarıda Kayserispor’un etkili oyununa karşılık vermedi. 57. dakikada Kravets ile beraberliği yakalayan Kayserispor, 62. dakikada Deniz ile öne geçti. Caner Erkin’in 90. dakikada attığı gol maçın sonucunu belirledi.

Şampiyonluk yarışında kritik bir deplasmana çıkan Beşiktaş, son haftaların formda takımı Kayserispor ile berabere kaldı. Özellikle ikinci yarıda Kayserispor’un baskılı oyununa karşılık veremeyen Beşiktaş, rakibinin iki golüne engel olamadı. Karşılaşmanın son dakikasında Caner Erkin ile gol bulan Beşiktaş, bir puana razı oldu. İki haftada 4 puan kaybeden Beşiktaş, şampiyonluk yarışında geride kaldı.

Çıkışını sürdüren Kayserispor, Beşiktaş beraberliği ile ligdeki yenilmezlik serisini 10 maça çıkarmış oldu. İkinci yarıda birçok fırsat yakalayan Kayserispor, üçüncü golü bulamayınca bir puana razı oldu. Kayserispor’un Şamil ile bulduğu gol Video Yardımcı Hakem (VAR) uyarısı sonrası iptal edildi.

Bu beraberlikle puanını 41 yapan Beşiktaş, maç fazlasına rağmen lider Medipol Başakşehir’in 10 puan gerisinde kaldı. Ligde 32 puana ulaşan Kayserispor, maç fazlasıyla 7. sırada yer aldı.

Stat: Kadir Has

Hakemler: Suat Arslanboğa, Serkan Ok, İsmail Şencan

İstikbal Mobilya Kayserispor: Lung, Lopes, Şamil, Umut, Deniz, Kravets (Gyan dk. 90), Varela (Levent dk. 72), Sapunaru, Mensah (Hüseyin dk. 34), Kucher, Kana Bıyık

Yedekler: Muammer, Nurettin, Hakan, Berkant, Mert

Teknik Direktör: Hikmet Karaman

Beşiktaş: Karius, Adriano, Medel, Vida, Caner, Atiba (Oğuzhan dk. 80), Dorukhan (Roco dk. 61), Ljajic, Güven (Lens dk. 69), Quaresma, Burak Yılmaz

Yedekler: Utku, Ersin, Mirin, Rıdvan, Mustafa Pektemek, Muhayer, Larin

Teknik Direktör: Şenol Güneş

Goller: Kravets (dk. 57), Deniz (dk. 62) (İstikbal Mobilya Kayserispor), Atiba (dk. 38), Caner (dk. 90) (Beşiktaş)

Sarı Kartlar: Kucher, Şamil, Deniz (Kayserispor), Dorukhan, Oğuzhan, Quaresma (Beşiktaş)