Politika

Karar yazarı Kiras: CHP tek başına iktidara gelebilecek oy potansiyeline ulaşmış gibi ittifakı dinamitlemeye uğraşmaktan çekinmeyenler var

"Muhalefet cephesinin tam göbeğinde sergilenen bu tutum rasyonalite ile barışık sayılmaz herhalde..."

26 Mayıs 2022 10:03

Karar Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Kiras, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun halleşme çıkışının kabul etmeyen muhalifler olduğuna dikkat çekerek, "Kaç zamandır yüzde 25 bandında yer alan CHP sanki artık tek başına iktidara gelebilecek oy potansiyeline ulaşmış gibi ittifakı dinamitlemeye uğraşmaktan çekinmeyenler var" dedi. 

Kiras, şunları kaydetti:

"CHP liderinin geniş toplum kesimleriyle partisini barıştırmak amacıyla başlattığı helalleşme çıkışını bir türlü kabullenemeyen kalemler var 'CHP medyası' diye görülen mecralarda bile. Hatta 'konuşmalarında dini kavramlar kullanıyor' diye eleştirenler var. Milletin hassasiyetlerini gözeten bir siyaset dilinin gereğini dahi anlamak istemeyenler var. Otokrasi yerine kuvvetler ayrılığının, yargı bağımsızlığının, güçlü bir meclisin yeniden tesisi amacıyla kurulan altılı masadaki 'beş sağcı parti'nin varlığını içine sindiremeyenler var. Bunlara bizim ihtiyacımız yok diyenler var. Kaç zamandır yüzde 25 bandında yer alan CHP sanki artık tek başına iktidara gelebilecek oy potansiyeline ulaşmış gibi ittifakı dinamitlemeye uğraşmaktan çekinmeyenler var.

İktidar cephesinin rasyonaliteden kopuşundan sıkça bahsediyoruz ama muhalefet cephesinin tam göbeğinde sergilenen bu tutum da rasyonalite ile barışık sayılmaz herhalde. Üstelik, hangisinin daha riskli olduğu da aşikâr."

Yazının tamamı için tıklayın.