Politika

Karar yazarı Karaalioğlu: Yerel seçimde iktidarın yüzünü güldürmeyen olumsuz şartlar bugün daha da ağırlaştı

"Ekonomi yerel seçimler öncesine göre daha kötü, iki liderin demokrasiyle ilişkisi daha problemli"

26 Mayıs 2022 10:23

Karar yazarı Mustafa Karaalioğlu, 2019 yerel seçimlerinde iktidarın büyükşehirlerde kaybetmesine işaret ederek, ekonomi ve demokrasi konusunun şu an daha olumsuz durumda olduğunu belirtti. 

Karaalioğlu, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan ile MHP lideri Devlet Bahçeli'ye işaret ederek "Ekonomi yerel seçimler öncesine göre daha kötü, toplum daha umutsuz ve iki liderin demokrasiyle ilişkisi daha da problemli. Yargıyı sevk ve idare eden siyasi baskı sahnelerini hatırlatmaya bile gerek yok. Seçimin kaderini belirleyen iki ana branşta manzara yerel seçimler öncesinden daha olumsuzdur" dedi. 

Karaalioğlu şu ifadeleri kullandı:

"Çünkü iktidar, yerel seçim sandığından çıkan mesajları almadığı gibi o mesajlarla didişmeye devam etti. Böylelikle, yerel seçimde iktidarın yüzünü güldürmeyen olumsuz şartlar bugün daha da ağırlaştı. Yüksek enflasyon ve yüksek kur artık ülkenin kaderi haline geldi. Geleceğe dair belirsizlik ileri düzeyde ve yetersiz kalan ücretler hayatı her geçen gün çekilmez kılıyor.

Bu tablonun siyasi karşılığına cevap ararken anketlere bakmak gerekmez ama gidişat anketlere de yansıyor. 2019’de oluşan yeni siyasi dengedeki makas kaçınılmaz olarak, muhalefet lehine açılmaya devam ediyor. Şaşırtıcı değil zira, kötü yönetilmekte ısrar edilen ekonomi ile hasıraltı edilmiş demokrasiden başka sonuç çıkması beklenemezdi." 

Yazının tamamı için tıklayın.