Koronavirüs

Karar yazarı Karaalioğlu: ‘Suçlu vatandaş’ ise yeni tedbir işe yaramaz, oysa sokağa çıkma yasağı da normalleşme de devletin tavsiyesiydi

19 Eylül 2020 10:16

Karar gazetesi yazarı Mustafa Karaalioğlu,  "Vaka ve ölüm sayısının artması yeni bir bakış açısının gerekli olduğunu gösteriyordu, şimdi anlaşıldı. Tedbirlerin artacağı, yeni kısıtlamalar geleceği sinyali alındı ve gündelik hayatı kısıtlayacak düzenlemelerin geri döneceği belli oldu. 'Suçlu vatandaş’ ise yeni tedbir işe yaramaz" görüşünü savundu. 

Karaalioğlu, "Oysa sokağa çıkma yasağı da normalleşme de devletin tavsiyesiydi. Şimdi rahatladık, virüse karşı dikkatli olarak yaşayalım, fikri de devletindi… Türkiye’nin yaşadığı süreç böyle planlandı ama temenni edildiği gibi gelişmedi." düşüncesini dile getirdi. 

Karaalioğlu, "Piyasaları hareketlendirmeye odaklı normalleşme ile virüse karşı sürekli ikaz politikası yarıştı; birincisi galip geldi. Bakanlık ve Bilim Kurulu bıkmadan ikaz etmeye devam etse de normalleşmemin temposu virüsle mücadeleyi bastırdı. Piyasalar hareketlendi, tatiller yapıldı, seyahatler arttı, sokaklar, AVM’ler doldu ve sonuçta vaka sayısı artmaya başladı. Vatandaşın çok büyük kısmı maske ve mesafeye riayet etmesine rağmen tablonun kötüleşmesi engellenemedi. Devlete göre suçlunun vatandaş olduğu sır değildir." ifadesini kullandı. 

Yazının devamı için tıklayın

TIKLAYIN | Erdoğan: Tedbirleri gevşetince vaka sayıları yükselmeye başladı, şimdi işi tekrar sıkmak durumundayız