Gündem

Karar yazarı Çakır: Bakan Koca’nın “Yalan söylemediğimin belgesidir” sözünde iktidara güven duyulmadığının farkındalığı var

30 Mart 2021 09:55

Karar gazetesi yazarı Elif Çakır, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın HaberTürk gazetesi yazarı Fatih Altaylı’ya yaptığı “BionTech aşı” açıklamasındaki “Yalan söylemediğimin belgesidir” sözlerine değindi. Çakır, “Bu sözde AK Parti ile toplum arasına giren güven sorununun kabullenilmesi, iktidara güven duyulmadığının farkındalığı vardır."  değerlendirmesini yaptı. 

Çakır yazısında, "Bakan Koca, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a rağmen şeffaf davranabilir miydi? Cumhurbaşkanı Erdoğan’a rağmen gerçek vaka sayılarını açıklayabilir miydi? Bu sebeple Bakan Koca’nın kişiliğinden kaynaklanmıyor diyorum. Güven zedelenmemesinin sorumlusu halk mı? İktidara güven duymayanlar AK Parti iktidarına haksızlık mı yapıyorlar, bühtan mı ediyorlar? Güven duymayarak haklarına mı giriyorlar! Eğer Fahrettin Koca inisiyatif kullanabilen bir bakan olsaydı bugün salgın ülkemizde bu kadar yayılır mıydı? Salgında bu kadar insanımız hayatını kaybeder miydi?
Sayın Koca bakanlık yetkilerini doğru bildiği gibi kullanabilen bir bakan olsaydı Türkiye aşı anlaşmalarını vaktinde yapmış olmaz mıydı? Aşı bu ay geliyor, önümüzdeki ay geliyor tartışmaları böyle aylarca yaşanır mıydı? Yaşanmazdı." düşüncesini dile getirdi.

Çakır şu ifadeleri kullandı: 

"Güven duygusu bir kez kaybolduğunda elde belge gösterilse ne olur? Bakan Koca aşı anlaşmasına dair belgeyi gösteriyor ama aşılamada AK Parti yöneticilerine ve imtiyazlı gruplara öncelik tanınmadı diye bir açıklamada bulunmuyor. Yüksek sesle aşıda kayırmacılık yapmadık, işte yalan söylemediğimizin belgesidir diye bir açıklaması olmadı. AK Parti’nin en önemli sorunu söyledikleriyle yaşattıkları, yaşananlar arasındaki farkın uçurumlar oluşturması. AK Parti ve Erdoğan hakkındaki toplumsal güven duygusu kayboldu."