Gündem

Karar yazarı Beki: Konser iptallerinin amacı ahlâk ve güvenlik bahanesiyle çıngar koparıp 6'lı masayı sabote etmek gibi

"Nasıl bir ahlaksa, reyting canavarı şov programlarıyla bozulmuyor, konserle bozuluyor" 

Son olarak Melek Mosso'nun konseri iptal edilmişti

27 Mayıs 2022 09:44

Karar yazarı Akif Beki, art arda gelen konser iptallerine ilişkin olarak "Amaç ahlâk, güvenlik bahanesiyle çıngar koparıp Altılı Masa’yı sabote etmek gibi duruyor" yorumunu yaptı. 

Beki, son olarak "ahlâksızlığı özendiriyor" denilerek hedef alınan Melek Mosso konserinin AKP'li Isparta Belediyesi tarafından iptal edilmesini hatırlattı ve şu ifadeleri kullandı:

"Metin-Kemal Kahraman, Niyazi Koyuncu, Mem Ararat, Apolas Lermi diye uzayıp gidiyor sakıncalılar listesi. Ve hayır, Kürtçe müzik yasağından değil. Öyle olsa sakıncalılar listesine Kayserili, Karadenizli isimler girmezdi. TRT Kürdi de çoktan kapatılırdı. Oysa stranları halaylarıyla hala yayında. Demek ki garez, Kürtçe müziğe değil. Kimin söylediğine göre değişiyor.

Amaç da ahlâk, güvenlik bahanesiyle çıngar koparıp Altılı Masa’yı sabote etmek gibi duruyor. Milliyetçi damarlarına basılarak, muhafazakar hassasiyetleri kaşınarak tepkiye zorlanıyorlar. Araları açılacak, CHP ile İYİ Parti bir arada duramayacak, Saadet’le Gelecek ve DEVA uzaklaşacak, masa dağılacak. Planlıysa hesap budur. HDP seçmenini kızdırmaları, küstürmeleri için de sıkıştırılacaklar. Maksat bağcıyı dövmek değil de üzüm yemek olsaydı, Harbiye’de konser verdiriyor diye Aynur üzerinden İmamoğlu topun ağzına konmazdı. Görünüşte kimi ahlâka, kimi kamu güvenliğine ama hepsi ‘yerli milli’liğe, yani iktidara aykırılıktan hedef.

Yazının tamamı için tıklayın.