Politika

Karamollaoğlu'ndan 'koalisyon' mesajı: Bakanlık dağılımı için biraz erken

16 Haziran 2022 22:01

Altılı masa görüşmeleri hakkında açıklamalarda bulunan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, "Bir bakıma koalisyon protokolü hazırlanıyor diyebiliriz. Belki partiler arasındaki bakanlık dağılımı için biraz erken olur. Neden? Her şeye rağmen mecliste, hangi partinin ne kadar milletvekiliyle temsil edileceği henüz belli değil" ifadelerini kullandı.

Birgün'de yer alan habere göre, Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu, katıldığı televizyon programında 6’lı masayla ilgili açıklamalarda bulundu.

6’lı masanın neden kurulduğunu anlatan Karamollaoğlu, şu ifadeleri kullandı:

“Geçmişte koalisyonlar, seçimden sonra oluşuyordu. Seçime giderken her parti kendi amblemiyle seçime gidiyor, çıkaracağı milletvekili kadar milletvekili çıkarıyor. Sonra mecliste bir araya geliyorlar. Tek başına eğer bir parti hükümet kuramıyorsa bu sefer hükümet kuracak çoğunluğu temin eden partiler bir araya gelip hükümet kuruyorlar. Hükümeti kurarken de bir protokol imzalıyorlar. Şimdi artık seçimden sonra bunun yapılması zaman kaybına sebep olacağı için, seçim öncesi bu ittifakın kurulma ihtiyacı doğdu. 6 parti bir araya geliyor, her ay meseleleri görüşüyor. Çeşitli sektörlerde, konularda politikaları, uyuştukları, ittifak ettikleri konuları belirliyor. Bunu kamuoyuna duyurmaya çalışıyor.”