Gündem

Karamollaoğlu'ndan Kaftancıoğlu davası yorumu: 7 yıl geçtikten sonra dava açmak gündemi değiştirmeye çalışmak gibi görünüyor

20 Eylül 2019 16:20

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, lider ziyaretleri kapsamındaCHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu ziyaret etti. Ziyaretin ardından iki lider ortak basın toplantısı düzenledi. Karamollaoğlu Canan Kaftancıoğlu davası hakkında "Aradan 7 yıl geçtikten sonra bu konuyu yeniden açıp dava açmak, yani gündemi değiştirmeye çalışmak gibi görünüyor bana" dedi.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasında Karamollaoğlu'na teşekkür etti. 

Karamollaoğlu ise şöyle konuştu:

"Epey bir zamandır ziyaret etme arzumuz vardı, bir türlü gerçekleştiremedik. Hem seçimlerden sonra, kendisine yapılan bir takım menfur saldırılardan sonra. Bugün artık şartlar epeyce değişti. Ümit ediyoruz ki ülkemizde, bölgemizde normalleşme havasına girer. Karşılıklı fikirlerimizi gündeme getirdik. Şu konuda bir ittifakımız var; bu ülkede farklı fikirleri barış içinde gündeme getirilme imkanı olursa huzur olur. Bu konuda da zannediyorum ki hemen hemen herkes aynı şeyleri düşünüyor. Ben gösterdikleri hüsnü kabulden dolayı kendisine de arkadaşlarına da özellikle teşekkür ediyorum. İnşallah ülkemizin geleceği için hayırlar görürüz önümüzdeki günlerde. Bu görüşmelerimiz de hayırlara vesile olur."

"Tank palet fabrikası stratejik bir tesis. Efendim biz bunu kiraladık, satmadık diye bir düşünceyi ifade ediyorlar. Siz fabrikanın işletmesini, yönetimini bütünüyle başka bir firmaya verdiğiniz zaman 'Biz onu kontrol ederiz' diye yapılan açıklamalar işin mahiyetini değiştirmez. Özelleştirmeler geçmişte yapıldı, bazı tesisler satıldı. Satıldıktan sonra bu tesislerin büyük bölümü yok oldu. Tank palet stratejik bir tesis. Devletin mülkiyetinde bulunması uygun olduğu kanaatindeyiz. Şahsen özelleştirmeyi, ister kiralama deyin doğru bulmuyorum."

Karamollaoğlu Canan Kaftancıoğlu davası hakkında ise "Aradan 7 yıl geçtikten sonra bu konuyu yeniden açıp dava açmak, yani gündemi değiştirmeye çalışmak gibi görünüyor bana. Bu konuların tekrar tekrar gündeme getirilip, yeniden pişirilip üzerinde yorum yapmayı doğru bulmuyorum" dedi. 

"Tamince güçlü bir insan, tuttuğu avukatlar sayın Erdoğan'ın avukatları"

Kemal Kılıçdaroğlu ise gazetecilerin 'Fettah Tamince' sorusu üzerine şöyle konuştu:

"Parlamentoya gelecek olan değişiklikleri görmeden yorum yapmanın sağlıklı olacağını düşünmüyorum. Adalet Bakanlığı bir çalışma yapıyor. Parlamentoya gelince görüşlerimizi ifade ederiz. Tamince konusuna gelince. Bir FETO borsası olduğunu önce biz dile getirmedik. AK Parti içinden farklı arkadaşlar Türkiye'de FETÖ borsası kurulduğunu, parası olanların dışarı çıktığını, parası olmayanların Türkiye'de kaldığını biliyoruz. Hatta bu konuda bir cinayet işlendi, üstü kapatıldı diye biliyoruz. Fettah Tamince güçlü bir insan. Tuttuğu avukatlar sayın Erdoğan'ın avukatları. Bu dava hangi gerekçeyle açılmadı. Hangi savcı, hangi hakim açmadı. Bütün bu detayların kamuoyuna açıklaması lazım. Adalet Bakanlığı'nın daha doyurucu açıklaması lazım."