Politika

Karamollaoğlu'ndan Erdoğan'a Erbakan yanıtı: Alnımızdan öper

"Erbakan Hoca’nın yaşarken AK Parti ve kadroları için dediği her şey bugün ortada"

06 Mart 2019 13:42

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın “Ey Saadet Partisi sen kimlerle kol kolasın, rahmetli Erbakan kalksa bunlara ne der?” sözlerine “Soruyu soran zat bilmeli ki Erbakan Hoca kalksa bugün alnımızdan öper. Erbakan Hoca’nın yaşarken AK Parti ve kadroları için dediği her şey bugün ortada” yanıtını verdi. 

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu bugün düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

"Enflasyon kağıt üzerinde yüzde 5’e bile inmesi mümkün"

Şubat ayı enflasyon rakamlarını değerlendiren Karamollaoğlu, “Açıklanan rakamlara göre Enflasyon oranı yüzde 19.67 oranına gerilemiş! Tabi iktidarın ilgili kurumlarda yaptığı görev değişikliklerinden sonra enflasyon kağıt üzerinde yüzde 5’e bile inmesi mümkün. Çünkü bu iktidarın en başarılı olduğu husus algı ve manipülasyondur. Ekonomi bakanımız Mart Şubattan, Nisanda Marttan daha iyi olacak dese de durumun böyle olmadığı çok açık. Net bir şekilde ifade ediyorum Türkiye’de gelen gün geçen günü aratacak. Hele ki yerel seçimden sonra sıkıntılar daha da büyüyecek” dedi.

"Türkiye tarihinde bu kadar gayr-i ahlaki olayların vuku bulduğu bir seçim yok"

31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerde hiçbir parti ile ittifak yapmadıklarını söyleyen Karamollaoğlu,  “Ülkemiz birçok seçim gördü geçirdi ama bu kadar gayr-i ahlaki olayların vuku bulduğu seçimleri az gördü. Herkes bilmeli ki seçimler gelip geçicidir. Bugün biraz daha fazla oy almak, koltuk ve makam sahibi olmak için her türlü yalana, iftiraya, ahlaksızlığa başvuranlar sesleniyorum. Dünya Sultan Süleyman’a bile kalmadı ki size kalsın. Millet İttifakı’nın içinde 2 parti var, Saadet Partisi ise 1389 seçim bölgesinde seçime girmiş tek partidir. Bunu Mısır’da ki sağır sultan bile duydu ama bizde ki sultanlar hâlâ duymadı” dedi.

"Nedir bu anket şaklabanlıkları?"

Karamollaoğlu, araştırma şirketlerinin açıkladığı anket sonuçlarına ilişkin olarak şunları söyledi:

“Şimdi iktidara sormak istiyorum nedir bu anket şaklabanlıkları? Bu tür basit hilelerle Saadet Partimizin yükselişini engelleyeceğini zannedenler bilmeliler ki 31 Mart akşamı yanılacaklardır. Aziz milletimizin feraseti ve vicdanına güveniyoruz. Bu yapılan ahlaksızlıklara ve kötü gidişata kayıtsız kalmayacak ve iktidara kırmızı kart gösterecektir”

“Erbakan Hoca kalksa bugün alnımızdan öper”

Karamollaoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın,  “Ey Saadet Partisi sen kimlerle kol kolasın, rahmetli Erbakan kalksa bunlara ne der?” sözleriyle ilgili olarak şunları söyledi:

“Geldiğimiz noktada anketçileri bir yanda, medya kuruluşları bir yanda, genel başkanları bir yanda Saadet Partisi’ni ağızlarından düşüremez bir hale geldiler. Öncelikle biz bu kadar iftira ve yalana rağmen, Saadet Partimizin yükselişi sebebiyle dizleri titreyenleri gördükçe memnun oluyoruz. Fakat çıkıp da Rahmet Erbakan Hoca kalksa size ne derdi diye sorarsanız biz orada bir dakika deriz? Soruyu soran zat bilmeli ki Erbakan Hoca kalksa bugün alnımızdan öper, 'Bu ülkeyi kutuplaştırmadığınız, ahlak ve maneviyatı esas aldığınız üretim ve kalkınma zihniyeti için çabaladığınız için Allah sizden razı olsun' derdi. Şunu da belirteyim ki rahmetli Erbakan Hoca’nın yaşarken AK Parti ve kadroları için dediği her şey bugün ortadadır. Merak edenler açıp bakabilir!”

"Konuşmam kesip kırparak yalan yanlış ifadelerle polemik konusu haline getirildi"

Sözlerinin çarpıtıldığını söyleyen Karamollaoğlu, şöyle konuştu:

"Son olarak hürmet ettiğimiz, saygı gösterdiğimiz bir camiaya mensup bir şahıs bizim birkaç ay evvel önce yaptığımız bir konuşmayı kesip kırparak yalan yanlış ifadelerle polemik konusu haline getirdi. Şunu belirteyim ki “ben hata yapsam siz ne yaparsınız diye sorduğu zaman Hz. Ömer, oradakiler seni kılıçlarımız ile düzeltiriz” cevabını almıştı. Bundan dolayı biz bir hata yaparsak elbette herkes düzeltme hakkına sahiptir. Eğer bizim hatamızı söyleyenler hakkı söylüyorsa biz bundan son derece mutlu ve memnun oluruz ki bizim hatalarımızı söyleyecek, bizi zalimlikten ve adaletsizlikten alıkoyacak dosdoğru insanlarla beraberiz diye. Fakat bunu yapmayıp ifadelerimizi çarpıtıp konuşmamızı kesip paylaşanlarla da herkes bilsin ki bu dünyada olmasa da ahirette Allah’ın huzurunda hesaplaşacağız."