Politika

Karamollaoğlu'ndan Erdoğan'a: Bu kadar yalan nasıl söylenir?

Erdoğan, dün katıldığı televizyon programında “Şu anda İstanbul’da HDP’nin adayı var mı yok. Bazı yerlerde Saadet aday çıkarmış ama büyükşehir olarak adayları yok” demişti

15 Mart 2019 12:44

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Saadet Partisi'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı çıkarmadığı yönündeki sözleriyle ilgili olarak "Bu kadar yalan nasıl söylenir? Hiç mi utanma duygusu yok?" dedi.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan, dün gece katıldığı Habertürk TV, Show TV ve Bloomberg HT ortak canlı yayınında Saadet Partisi’nin İstanbul'dan büyükşehir belediye başkan adayı çıkarmadığını söyledi.

“Şu anda İstanbul’da HDP’nin adayı var mı yok. Bazı yerlerde Saadet aday çıkarmış ama büyükşehir olarak adayları yok” diyen Erdoğan'a Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, partisinin İstanbul Esenler mitinginden cevap verdi.

"Hiç mi utanma duygusu yok?"

Gazete Duvar'da yer alan habere göre, Karamollaoğlu, Erdoğan'ın bu sözleriyle ilgili olarak “Biraz önce Habertürk’te sayın Cumhurbaşkanı milletin gözünün içine baka baka ne diyor biliyor musunuz? Saadet Partisi İstanbul’da seçime girmiyor. Bu bize uymaz. Yahu hiç mi Allah’tan korkunuz yok yav. Bu kadar yalan nasıl söylenir? Hiç mi utanma duygusu yok? Bu yalanları nasıl söylüyolar havsalam almıyor hakikaten" dedi.

"O zaman Cumhurbaşkanı olamaz"

Erdoğan’ın sözlerine Saadet Partisi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Necdet Gökçınar da tepki gösterdi. Twitter'dan açıklama yapan  Gökçınar, “Eğer ülkenin en büyük şehrinde hangi partinin aday çıkardığını bilmiyorsa, o zaman o ülkeye cumhurbaşkanı olamaz. 31 Mart’ta gidiyorsunuz” dedi.