Politika

Kaftancıoğlu'ndan Erdoğan'ın “İmamoğlu, Ordu Valimizden özür dilemedikçe böyle bir makama gelemez” sözlerine tepki

“Oldu! Millet iradesi mi? O da ne?"

17 Haziran 2019 23:43

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın CHP’nin İBB adayı Ekrem İmamoğlu’nun Ordu-Giresun Havalimanı’nda yaşadığı ‘VIP tartışması’na göndermeden bulunarak söylediği “Ordu Valimiz'den özür dilemedikçe böyle bir makama gelemez” sözlerine tepki gösterdi.

Kaftancıoğlu, Twitter’dan paylaştığı mesajda “Oldu! Millet iradesi mi? O da ne? Asıl özrü İBB kayyumu, İBB’nin olanaklarını, çalışanlarını AKP propagandası için kullanan ya da kullanılmasına göz yumanlar dilemeli. İBB 23 Haziran’dan itibaren bir avuç azınlığa değil 16 milyona hizmet edecek. Olması gerektiği gibi” ifadelerini kullandı.

TIKLAYIN - Ordu Valiliği'nden 'VIP tartışması'na ilişkin açıklama: Salona zorla giren ve işgal ederek, fiili durum yaratan İmamoğlu...

 Erdoğan, Kadim Dostlar Buluşması programında yaptığı açıklamada İmamoğlu'nun Ordu'daki 'VIP krizi'nde Ordu Valisi'ne hakaret ettiğini söylerken, "Ordu valimizden özür dilemedikçe böyle bir adaylığa layık olmaz, böyle bir makama gelemez. Bu makamda bulunanların her şeyden önce edeple bu makama gelmesi lazım" demişti.

TIKLAYIN - Erdoğan'dan İmamoğlu'na: Ordu valimizden özür dilemedikçe böyle bir makama gelemez