Gündem

Kadıköy'de kayyım eylemine polis müdahalesi

Polis, ara sokaklarda göstericilere plastik mermi ve biber gazı kullanarak müdahale etti

23 Ağustos 2019 20:16

T24 Haber Merkezi

Meslek örgütleri ve sendikaların Kadıköy'de düzenlediği kayyım eyleminin ardından Caferağa'da basın açıklaması yapmak isteyen bir gruba polis, ara sokaklarda müdahale etti. Polisin plastik mermi ve biber gazı kullanarak grubu dağıtmaya çalıştığı belirtilirken, gözaltına alınanların olduğu aktarıldı.


Video: Cem Delibaş

Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) ve Türk Tabipleri Birliği (TTB), Kadıköy'de HDP'li 3 belediye başkanının görevden alınması ve yerlerine kayyım atanması kararını protesto etmek için bir araya geldi. Kadıköy İskele Meydanı'nda 'Birlikte kazandık, birlikte savuncağız, kayyımlar gidecek' duyurusuyla düzenlenen protestoda yapılan basın açıklamasında "Halk iradesi bir darbe girişimiyle karşı karşıyadır" denildi.

TIKLAYIN - Meslek örgütleri ve sendikalardan 'kayyım' protestosu: "Halk iradesi bir darbe girişimiyle karşı karşıyadır"

Meslek örgütleri ve sendikaların basın açıklamasının ardından Caferağa'da basın açıklaması yapmak isteyen bir başka gruba polisin ara sokaklarda müdahale ettiği aktarıldı. Polis, plastik mermi ve biber gazı kullanarak göstericilere müdahale ederken, gözaltına alınanların olduğu belirtildi.