Dünya

Japon milyarder Yusaku Maezawa'nın uzay yolculuğu başladı

Soyuz MS-20 uzay aracı içindeki turistler Soyuz-2.1a füzesiyle Uluslararası Uzay İstasyonu’na (UUİ) ulaşacak

08 Aralık 2021 11:21

Rusya'nın yıllar sonra gerçekleştireceği ilk uzay yolculuğuna çıkan Japon milyarder Yusaku Maezawa Kazakistan’daki Baykonur Uzay Üssü’nden Rus Soyuz-2.1a füzesiyle Uluslararası Uzay İstasyonu’na fırlatıldı.

Sputnik'te yer alan habere göre, Uluslararası Uzay İstasyonu'nu 2009 yılından bu yana ziyaret edecek ilk uzay turisti olan Japon milyardere yardımcısı ve Rus kozmonot Aleksandr Misurkin eşlik ediyor.

Soyuz MS-20 uzay aracı içindeki turistler Soyuz-2.1a füzesiyle Uluslararası Uzay İstasyonu’na (UUİ) ulaşacak. Son 12 yıldır UUİ'ye giden ilk uzay turistlere olacak Maezawa ve Hirano'nun yanında Rus kozmonot Aleksandr Misurkin de bulunuyor.

Uzay aracı 13:41’de (GMT) UUİ ile birleşecek. Ekibin 20 Aralık’ta Dünya’ya gelmesi planlanıyor.
 
Turistler uzay istasyonunda bilimsel bir çalışmaya katılacak. Aynı zamanda ‘100 Things You Want MZ To Do In Space’ (MZ’nin uzayda yapmasını istediğiniz 100 şey) listesinden aktiviteler gerçekleştirilecek.
 
Turistler uzayda yaptıkları her şeyi kameraya alıp bunları YouTube’a yükleyecek, Rus kozmonotlara hediyeler, ekipmanlar götürecek. Turistlerin yanında aynı zamanda Japon yemeği de olacak.