Gündem

İzmir’deki cinayetin talimatı Batum’dan mı?

Emniyet, eski AKP İl Başkan Yardımcısı Ahmet Kurtuluş’un öldürülmesi soruşturması için özel ekip kurdu

01 Haziran 2019 16:48

T24 Ankara

İzmir’de evinde öldürülen eski AKP İl Başkan Yardımcısı Ahmet Kurtuluş’a yönelik saldırı talimatının halen Batum’da bulunan ve Kurtuluş ile aynı dosyadan yargılanan Serkan Kurtuluş tarafından verildiği iddia ediliyor. Emniyet, cinayetin aydınlatılması için özel ekip kurdu.

Kamuoyunun ‘FETÖ borsası’ haberlerine konu olan adli yargılama dosyasının sanıklarından olmasıyla tanıdığı, AKP İzmir eski İl Başkan yardımcısı Ahmet Kurtuluş’un evinde öldürülmesiyle ilgili başlatılan soruşturma Gürcistan’ın Batum kentine uzandı.

Cinayetin ardından hem İzmir Emniyeti, hem de Ankara’daki Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Dairesi saldırıyla ilgili detaylı araştırma başlattı. Olay yerinde toplanan delillerin kriminal laboratuvar incelemesinin yanı sıra Kurtuluş’un evinin bulunduğu siteye ait kamera görüntüleri, mobil telefon görüşmelerinin yapılmasını sağlayan bölgedeki baz istasyonlarının kayıtları ve çevredeki trafik sistemindeki plaka tanıma sistemlerindeki görüntüler üzerinde araştırma başlatıldı.

Ankara’daki KOM Dairesi ise, İzmir’de elde edilen delillerin daha detaylı incelenmesi için mesai yapmaya başladı.

Yapılan ilk tespitlerde, Ahmet Kurtuluş’un öldürülmesi talimatının, Kurtuluş’la aynı dosyada yer alan, organize suç örgütü lideri olarak aranan ve halen Batum’da bulunan Serkan Kurtuluş tarafından verilmiş olma olasılığı üzerinde duruluyor.

Kısa süre önce kamuoyu gündemine gelen FETÖ borsası haberlerine konu olan adli soruşturma kapsamında savcılık iddianamesine yansıyan olaylar zinciri nedeniyle Batum’daki Serkan Kurtuluş’un, İzmir’de yaşayan Ahmet Kurtuluş’a husumet duyduğu ifade ediliyor.

Söz konusu soruşturma kapsamında eski AKP’li Kurtuluş’un verdiği ifade nedeniyle itirafçı olarak “etkin pişmanlıktan” yararlanması sonucunda Serkan Kurtuluş’un hedefine girdiği ifade ediliyor.

Bu arada, etkin pişmanlıktan yararlanan Ahmet Kurtuluş’a yönelik koruma uygulaması nedeniyle, saldırganın Kurtuluş’un oturduğu siteye kolayca girmek ve kimliğini deşifre etmemek için polis yeleği giymesi dikkati çekti. Polisin, İzmir’deki polis kıyafetleri satan işletmelerle de bağlantıya geçtiği ifade ediliyor.

Halen Batum’da yaşayan Serkan Kurtuluş, Türkiye’nin hakkında çıkardığı kırmızı bültene karşın Gürcistan’da rahatça yaşayabiliyor. Türkiye’nin 2017’den bu yana ısrarla iadesini istediği Kurtuluş, Gürcistan adli makamlarınca 9 ay cezaevinde yatırıldıktan sonra üç ay önce adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Türk Dışişleri Bakanlığı, bu süre içinde birçok kez Gürcistan’dan Kurtuluş’un iadesini istedi ama olumlu sonuç alamadı.

Gürcistan’dan iltica talebinde bulunduğu belirtilen Kurtuluş’un hem Gürcistan’daki hem de Türkiye’deki organize suç örgütleriyle yoğun temas içinde olduğu ve bu nedenle yurt dışında olmasına karşın Türkiye’de kolay hareket imkânı yarattığı ifade ediliyor.