Gündem

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun adaylık açıklamasına CHP'den ilk yorum

CHP'li Özel: Benim için de sürpriz oldu; CHP'nin gücünde bir değişiklik, türbülans beklememek lazım

01 Ekim 2018 15:29

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 2019 yerel seçimlerinde aday olmayacağını açıkladı. Kararı değerlendiren CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, "Benim için de sürpriz oldu. CHP’nin gücünde bir değişiklik, türbülans beklememek lazım” ifadesini kullandı.

CHP'li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 2019 yerel seçimlerinde aday olmayacağını açıkladı. Kocaoğlu, "CHP'de değişimden yanayım, değişim fırsattır. Bunda da ısrarcıyım" diye konuştu.

"Kişilerle sorunum yok"

"Kişilerle sorunum yok" diyen Kocaoğlu, "Atadan CHP'liyim, talebim yönetimseldir" ifadesini kullandı.

CHP'li Özel: Benim için de sürpriz oldu

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Aziz Kocaoğlu’nun aday olmama kararını NTV canlı yayınında değerlendirdi. 

Özel, şu ifadeleri kullandı: “Aziz Bey, CHP’nin önemli değerlerinden birisidir. İzmir’de yaptıkları ortadadır. CHP’nin önemli bir marka değerdir. Siyasette zaman içinde çok şey değişebilir. Kişisel bir karardır. CHP’nin güç kaybı anlamına gelmez. Benim için de sürpriz oldu. CHP’nin gücünde bir değişiklik, türbülans beklememek lazım.” 

14 yıldır belediye başkanı

Kocaoğlu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Piriştina'nın vefatının ardından 21 Haziran 2004 tarihinde bu göreve gelmişti. Kocaoğlu, o günden bu yana İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini yürütüyor.