Politika

İyi Partili Ümit Özdağ görevinden istifa etti

İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özdağ'ın istifa kararını yaklaşık 3 ay önce aldığı ancak seçimi beklediği belirtildi

02 Nisan 2019 14:31

T24/Ankara

İyi Parti kurucu liderlerinden, genel başkan yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ'ın görevinden istifa etti.

Özdağ'ın istifasının ardından bir diğer genel başkan Koray Aydın'ın da istifa ettiği iddia edildi. Ancak Aydın kişisel Twitter hesabından yaptığı açıklamada istifa haberlerinin doğru olmadığını belirterek, "İYİ Parti Genel Başkan Yardımcılığı görevimden istifa ettiğim yönündeki haber ve yorumlar kesinlikle doğru değildir" dedi.  Aydın partideki görevlerine devam edecek.

Özdağ'ın genel başkan yardımcıları Koray Aydın ve Müsavat Dervişoğlu ile parti politikası, aday belirleme ve kampanya süreci konularında anlaşmazlık yaşadığı, Akşener'in de Aydın ve Dervişoğlu'ndan yana tutum aldığı bildirildi.

Bunun üzerine Özdağ'ın yaklaşık 3 ay önce partide yer alan odadaki özel eşyaları topladığı ancak istifa için seçimi beklediği ifade edildi.

Akşener'in de Özdağ'ın istifasına itiraz etmeyerek kabul ettiği kaydedildi.

İyi Parti Genel Sekreteri Cihan Paçacı, Ümit Özdağ'ın Genel Başkan Yardımcılığı görevinden istifa etmesine ilişkin yazılı açıklama yaptı. Paçacı açıklamasında, partinin kurulduğu günden bu yana, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Ümit Özdağ'ın bugün itibarıyla görevinden ayrıldığını bildirerek, "Sayın Özdağ bu kararı, Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener ile geçtiğimiz ay yaptığı istişarenin ardından, TBMM'ndeki çalışmalara yoğunlaşmak üzere almıştır" dedi.

Ümit Özdağ kimdir?

Ümit Özdağ 1961 yılında Tokyo/Japonya’da doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini TED Ankara Koleji’nde tamamladı.

 Yüksek öğrenimini Münih kentinde Ludwig Maximilians Üniversitesi’nde siyasal bilgiler, felsefe ve iktisat fakültelerinde tamamlamış ve yüksek lisans çalışmasını “Türkiye’de planlı kalkınma ve Devlet Planlama Teşkilatı” üzerine hazırlamıştır.

1986 yılında Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde araştırma görevlisi olarak çalışmaya başladı. 1990 senesinde “Atatürk ve İnönü Döneminde ordu-siyaset ilişkileri” konulu çalışması ile siyaset bilimi doktoru oldu. Dr. Özdağ, 1993 yılında “Menderes Döneminde ordu-siyaset ilişkileri ve 27 Mayıs askeri hareketi” konulu tezi ile "Siyasal Teori Doçenti" unvanını almıştır. 2001 yılında profesör oldu.

Ümit Özdağ 1999 senesinde dünyanın en büyük stratejik araştırma merkezlerinden birisi olan Avrasya Stratejik Araştırmalar Merkezi’ni (ASAM) kurmuş ve başkanlığını üstlendi. 2000 yılında ASAM’a bağlı olarak çalışan "Ermeni Araştırmaları Enstitüsü"nü kurdu.

Prof. Dr. Ümit Özdağ, 2005 yılında 21. Yüzyıl Türkiye Enstitüsü’nü kurmuş ve uzun süre başkanlığını yürüttü. Güvenlik bilimleri, istihbarat bilimi, düşük yoğunluklu çatışma, etnik sorunlar, Avrupa Birliği, Avrasya ve Ortadoğu konularında çalışan Prof. Dr. Ümit Özdağ, 7 Haziran 2015 ve 1 Kasım 2015 genel seçimlerinde Gaziantep’ten milletvekili olarak seçildi.

2016 yılında MHP'den ihraç edilen Özdağ, İyi Parti'nin kurucuları arasında.