Gündem

İyi Parti İstanbul İl Başkanı: Uzun süredir sandığa gitmeyenler İmamoğlu’nun yaşadığı haksızlığı sindiremedi; Türkiye yön değiştirdi

27 Haziran 2019 09:21

İyi Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu, YSK’nin seçimleri iptal etmesinin getirdiği “haksızlık” algısının ve iktidarın seçimleri yerel seçimlerden uzaklaştırma çabalarının, İmamoğlu’nun seçilmesinde etkili olduğunu dile getirdi. "Uzun süredir sandığa gitmeyenler İmamoğlu’nun yaşadığı haksızlığı ve bu süreci içine sindiremeyerek sandığa gitti" diyen Kavuncu, AKP’nin gösterdiği olumsuz tutumları sindiremeyen AKP’li seçmenin de sandığa gitmediğini kaydetti.
 
Kavuncu, iktidarın seçime son 3 gün kala kullandığı argüman ve dilin, milliyetçi seçmende büyük bir kırgınlığa yol açtığını ifade ederek, İstanbul seçimlerini ve sonuçlarını Cumhuriyet’ten Leyla Kılıç'a şöyle değerlendirdi:

"Haksızlık tutmadı"

Uzun süredir sandığa gitmeyenler İmamoğlu’nun yaşadığı haksızlığı ve bu süreci içine sindiremeyerek sandığa gitti. AKP’nin gösterdiği olumsuz tutumları sindiremeyen AKP’li seçmen de sandığa gitmedi. İktidarın seçime son 3 gün kala kullandığı argüman ve dil, milliyetçi seçmende büyük bir kırgınlığa yol açtı. Özellikle terörist başının vermiş olduğu açıklamayı belli bir seçmeni ikna etmek için kullanmak, bir araç olarak görmek milliyetçi tabanın kabul edebileceği bir izahat değil. Milliyetçilerin ciddi bir kısmı yapılmak istenen manipülasyonu görerek İmamoğlu için sandığa gitti. Birbirini dengeleyen bir katılım oranı ortaya çıktı.

"Türkiye bir yön değiştirdi"

23 Haziran ümidimizin muhafaza edilmesi açısından çok önemli bir gündü. Türkiye bir yön değiştirdi. Demokrasiye olan inanç tekrar yeşerdi. Artık insanlar rahatlıkla “ben memnun olmadığım yönetimi hâlâ bu ülkede değiştirebilirim” sonucuna vardı. Bu sonuç her şeyin çok güzel olduğunu anlatıyor bizlere. Bu seçimlerde AKP için bir başarısızlık varken sadece partiler için ya da İmamoğlu için değil, tüm İstanbullular için büyük bir başarı mevcut. İleride 23 Haziran bir kült haline gelecek. Türk siyasetine 23 Haziran’ın öncesi ve sonrası kavramı yerleşecek.

Millet İttifakı İstanbul özelinde nasıl yola devam edecek?

Türkiye’de siyasi şartların normalleşme sürecinin tamamlanması, hukukun üstünlüğü, kuvvetler ayrılığı, insan hakları, basının özgürce yazabilmesi gibi konularda yaşanan sorunların çözümüne kadar ittifakımızın devam edeceğini düşünüyorum. Evet, bizim farklı düşüncelerimiz, farklı bakış açılarımız var. Ama biz temel değerler üzerine ittifakımızı kurduk. Türkiye hem normalleşme hem de daha iyiye gitme anlamında sınıf atlar ve daha fazla detaylar konuşulmaya, tartışılmaya başlarsa o zaman herkes kendi siyasi pozisyonunu alır. Ama önce bu ana kavramların hayata geri dönmesi gerek. Yoksa, hukukun olmadığı yerde sosyal demokrat da ülkücü de olsanız bir şey değişmez. Önce temel değerlerimizi yerli yerine oturtmalıyız. Seçim sürecinde de olduğu gibi bunun mücadelesini vermeliyiz.