Gündem

İşte siyasilerin 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajları

30 Ağustos 2020 11:57

98 yıl önce bugün Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde gerçekleşen Büyük Taarruz zaferle sonuçlandı. İçişleri Bakanlığı’nın yeni tip Koronavirüs (Covid-19) gerekçesiyle kısıtlamalar getirdiği 30 Ağustos bu yıl önlemlerle kutlanıyor. 

İşte siyasilerin 30 Ağustos Zafer Bayramı paylaşımları:

Erdoğan: Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını minnetle yâd ediyorum

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla sosyal medya hesabından mesaj yayımladı.

Erdoğan paylaşımında, "Ülkemizdeki ve dünyanın dört bir yanındaki vatandaşlarımızın 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı gönülden tebrik ediyorum. Cumhuriyetimizin banisi, Büyük Taarruz’un Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını minnetle yâd ediyorum" ifadesini kullandı. Erdoğan paylaşımına dün yayımlanan 30 Ağustos mesajının linkini de ekledi.

Kılıçdaroğlu: Güzel cumhuriyetimizi layık olduğu yere taşıyacağız 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 30 Ağustos Zafer Bayramı'na özel videolu bir mesaj paylaştı. Kılıçdaroğlu videoda, "Güzel cumhuriyetimizi layık olduğu yere taşıyacağız ve demokrasiyle taçlandıracağız" düşüncesini dile getirdi. 

İyi Parti lideri Akşener: O mücadelenin mimarı mavi gözlü bozkurtumuzu unutturmaya hiç kimsenin gücü yetmeyecek

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, sosyal medya hesabı Twitter'dan bir video paylaşarak şu sözleri yazdı:

Vatanımıza ve özgürlüğümüze göz dikenlere karşı verilen o büyük mücadeleyi ve o mücadelenin mimarı mavi gözlü bozkurtumuzu unutturmaya hiç kimsenin gücü yetmeyecek. #30AğustosZaferBayramımız kutlu olsun! Ne Mutlu Türküm diyene!

 

Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu: Bu zafer kendi içerisinde birçok önemli mana barındırmaktadır

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, 30 Ağustos için yayınladığı mesajında, "Umut ediyorum ki; gelecek nesillerimiz milli mücadeleyi ve büyük zaferi bu şuur ile hakiki manada anlarlarsa coğrafyamız üzerindeki emperyalist emeller hiçbir zaman gerçekleşmeyecektir" dedi.

 "98 yıl önce bugün, kahraman ordumuzun 'Ya İstiklal Ya Ölüm!' parolasını şiar edinmesi sonucunda büyük imkansızlıklara rağmen, emperyalizme şiddetli bir tokat indirilmiştir" ifadelerini kullanan Karamollaoğlu, "Bu zafer kendi içerisinde birçok önemli mana barındırmaktadır. Bunlardan en önemlisi bir milletin asıl gücünü oluşturan şeyin topundan tankından önce imanlı evlatlarının olduğu gerçeğidir" dedi.

Davutoğlu: Tüm milli mücadele kahramanlarımızı rahmetle anıyorum

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu da kişisel sosyal medya hesabından Zafer Bayramı'nda şu mesajı yayımladı: 

"İstiklal Mücadelesini, 30 Ağustos zaferiyle taçlandıran başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm milli mücadele kahramanlarımızı rahmetle anıyorum."

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak: Mücadelemize devam edeceğiz

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak da, "Nasıl atalarımız Anadolu’yu istilacılardan kurtardıysa, biz de aynı şuur ve inançla bağımsızlık mücadelemize devam edeceğiz" diyerek kutladığı 30 Ağustos Zafer Bayramı için şu paylaşımı yaptı:

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun: Yazdığımız şanlı destana sahip çıkacağız

İletişim Başkanı Fahrettin Altun'un ise 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu lideri Mustafa Kemal Atatürk’e yer vermemesi dikkatleri çekti.

Altun, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 30 Ağustos videosunu  “30 Ağustos Türk milletinin yeniden doğuşunun, dirilişinin, milletimizin bağımsızlığının dünyaya ilanıdır. Yazdığımız şanlı destana dün olduğu gibi bugün de yarın da sahip çıkacağız. 30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun” notuyla paylaştı.

Abdullah Gül: Bu vesileyle Atatürk, silah arkadaşları ve tüm şehitlerimizi şükranla anıyorum

Türkiye Cumhuriyeti'nin 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de, kişisel sosyal medya hesabı Twitter'dan yaptığı paylaşımla 30 Ağustos'u kutladı. Gül şöyle yazdı:

"30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun, bu vesileyle Atatürk, silah arkadaşları ve tüm şehitlerimizi şükranla anıyorum."

ABB Başkanı Mansur Yavaş: Zafer kazananların, gurur yaşatanlarındır

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, "Zafer kazananların, gurur yaşatanlarındır. 98 yıl önce Ankara’da yanan hürriyet ateşinin gururunu ilelebet göğsümüzde taşıyacağız" diyerek kutladığı 30 Ağustos Zafer Bayramı için ayrıca şunları söyledi:

"Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm kurtuluş kahramanlarımızı rahmet ve minnetle anıyor, 30 Ağustos Zafer Bayramımızı kutluyorum."