Yaşam

İstanbul'da kadın cinayeti; Yavuz Selim Bektaş, İBB personeli Beril Varol ile birlikte yaşadığı kişiyi öldürdü

Ekrem İmamoğlu, eski sevgilisi tarafından öldürülen İBB çalışanın Beril Varol'un ardından "Çok acılı ve öfkeliyiz. Bu şiddet, bu akıl, bu zihniyet bitsin, gitsin artık" mesajını paylaştı.

27 Mayıs 2022 10:32

İstanbul Şişli'de, Yavuz Selim Bektaş isimli erkek, İBB personeli  eski sevgilisi olduğu belirtilen Beril Varol (28) ile birlikte yaşadığı Ömer Akın'ı öldürdükten sonra intihar etti. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Varol'un ardından "Çok acılı ve öfkeliyiz. Ne yazık ki gencecik bir çalışanımızı, Beril Varol’u erkek şiddeti aramızdan aldı" mesajını paylaştı. 


Beril Varol

Olay, Fulya Mehmetçik Caddesi üzerinde bulunan 4 katlı binanın en üst katındaki dairede sabah saatlerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, daireden silah seslerinin geldiğini duyanlar durumu polise bildirdi. İhbar üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Çilingir eşliğinde daireye giren polis ekipleri, biri kadın 3 kişinin cansız bedenleriyle karşılaştı. İlk inceleme sonucu Yavuz Selim Bektaş (34) adlı saldırganın, eski kız arkadaşı olduğu belirtilen Beril Varol (28) ile birlikte yaşadığı Ömer Akın (29)'ı öldürdükten sonra intihar ettiğini belirlendi. Yavuz Selim Bektaş'ın cebinde intihar notu olduğu belirlendi. Olay yeri inceleme ekipleri ve Cumhuriyet Savcısı'nın incelemelerinin ardından cenazeler Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

Yavuz Selim Bektaş

Şişli Kaymakamlığı'ndan açıklama

Şişli Kaymakamlığı'nın sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada "Bugün saat 07.00 sıralarında Fulya Mahallemizde tabanca ile açılan ateş sonucu 'Kasten öldürme ve intihar' olayı meydana gelmiştir. Yapılan ilk tespitlerde Yavuz Selim Bektaş (34) adlı kişinin, Beril Varol (28) ile Ömer Akın (29)'a ateş etmek suretiyle öldürdüğü daha sonra aynı silahla intihar ettiği anlaşılmıştır. Olay yerinde bir adet tabanca ve muhtelif sayıda kovan ile şüpheli şahısın üzerinden konuyla ilgili olduğu değerlendirilen 'İntihar Notu' elde edilmiştir. Konuyla ilgili tahkikat devam etmektedir" denildi.

İmamoğlu: Çok acılı ve öfkeliyiz

İBB Başkanı İmamoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Varol'un İBB çalışanı olduğunu açıkladı. İmamoğlu, paylaşımında "Çok acılı ve öfkeliyiz. Ne yazık ki gencecik bir çalışanımızı, Beril Varol’u erkek şiddeti aramızdan aldı. Kendisine Allah’tan rahmet, sevenleri ve ailesine başsağlığı diliyorum. Bu şiddet, bu akıl, bu zihniyet bitsin, gitsin artık." ifadelerine yer verdi.