Dünya

İspanya Başbakanı Sanchez: Putin, bütün Avrupa ile savaşta

Sanchez, BM'de reform yapılması gerektiğini söyledi

20 Eylül 2022 12:38

İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin ardından bütün Avrupa ile savaşa girdiğini ve savaşın kaybedenin Putin olduğunu belirtti.

Pedro Sanchez, Birleşmiş Milletler (BM) zirvesi için bulunduğu ABD'nin New York kentinde Politico'nun sorularını yanıtladı. Sanchez, Putin'in enerjiyi 'savaş aygıtı' olarak kullandığını belirtirken, Avrupa'da artan enerji fiyatlarının ardından Avrupa enerji sisteminin "artık düzgün çalışmayan bir piyasa" olduğunu belirtti.

Sosyal demokrat lider Sanchez, doğal gaz alımlarının, tıpkı Covid-19 salgınına karşı geliştirilen aşılara uygulandığı gibi kamulaştırılması gerektiğini sözlerine ekledi. Sanchez, Rusya'nın 24 Şubat'ta Ukrayna'yı işgali için"BM'de reform yapmamız gerektiğinin güçlü bir göstergesi" ifadelerini kullandı.

Politico'ya değerlendirmelerde bulunan Avrupa Yatırım Bankası Başkanı Werner Hoyer ise, "Avrupalı siyasi liderler çok, çok zor bir durumda" dedi. Hoyer, artan enerji fiyatlarının yaşam standartlarını etkileyeceğini belirterek "Avrupa'nın hayat kalitesinde bir gerileme göreceğiz. Bir politikacının vatandaşlarını bu durumu izah edebilmesi kolay değil" ifadelerini kullandı.