Dünya

İskoçya Başbakanı: Liz Truss bana "Nasıl Vogue dergisine çıkabilirim" diye sordu

Muhafazakar Parti başbakan adayı Truss, Sturgeon için, "Dikkat çekmeye çalışan birisi" demişti

11 Ağustos 2022 11:47

İskoçya Başbakanı Nicola Sturgeon, kendisi için "Dikkat çekmeye çalışan biri. Sturgeon'la yapılabilecek en iyi şey, onu umursamamak" diyen Muhafazakâr Parti lideri ve başbakan adaylarından Liz Truss'a cevap verdi. 

İskoçya Başbakanı ile Truss arasındaki gerilim İskoçya'da düzenlenebilecek 2'nci bir bağımsızlık referandumu tartışmasıyla başladı. Yeni bir referandumu destekleyen Sturgeon için "dikkat çekmeye çalışan birisi" diyen Truss tüm Birleşik Krallık için çalıştıklarını belirtmişti.

İskoçya Başbakanı ise geçen sene Glasgow'da düzenlenen Cop26 zirvesinde dönemin Dışişleri Bakanı Truss ile yaşadıkları bir diyalogu paylaştı. Sturgeon, "Glasgow'da dünyanın en büyük iklim zirvesindeyken, Truss bana 'Nasıl Vogue dergisine çıkabilirim?' diye sordu. Dünya liderleri gelmek üzereyken, iklim zirvesinde ilgilendiği konu buydu. Truss'a 'Geldiler ve teklif ettiler' dedim" ifadelerini kullandı.

Daha önce 2015 ve 2021 yıllarında Vogue dergisine röportaj veren Sturgeon, Truss için, "Eminim çok uzun süre geçmeden o da dergiye röportaj verir" dedi.