Dünya

"İşçi Partisi'nin çoğunluğu ikinci bir referandum yapılmadan May'in anlaşmasını desteklemeyecek"

İşçi Partisi lideri Corbyn, Muhafazakar Parti ile görüşme kararı almıştı

06 Mayıs 2019 15:18

T24 Dış haberler

Britanya'da ana muhalefet konumundaki İşçi Partisi'nin çoğunluğunun ikinci bir Brexit referandumu yapılmadığı sürece Başbakan Theresa May'in Avam Kamarası'na sunacağı anlaşmaları desteklemeyeceği bildirildi.

The Guardian'a konuşan kıdemli partililere göre May, İşçi Partisi'nin önem verdiği gümrük anlaşması ve işçi hakları gibi konularda büyük tekliflerde bulunsa bile tekrar bir halk oylamasına yapılmadığı sürece partililerin "üçte ikisi" yeni Brexit anlaşmasını desteklemeyecek.

İşçi Partisi lideri Jeremy Corbyn, alınan başarısız yerel seçim sonuçları sonrasında "Farklılıklarımızı bir süreliğine kenara bırakmalıyız" demişti ve "Seçmenler bir anlaşmanın desteklenmesini istiyor" değerlendirmesinde bulunarak iktidardaki Muhafazakar Parti ile görüşme kararı almıştı. 

Corbyn ve İşçi Partisi'nin çoğunluğu Brexit sürecinin uzamasının ardından ikinci bir referandum talebinde bulunmuştu.

May, geçtiğimiz aylarda anlaşmasının desteklenmesi durumunda başbakanlığı bırakacağını açıklamıştı, ancak yine parlamento desteği alamamıştı. Theresa May'in şu ana kadar Avam Kamarası'na sunduğu üç anlaşmada reddedildi ve bir anlaşmaya varılamadığı için Brexit tarihi reddedildi.