Dünya

İran: İsrail'in amacı, Tahran-Ankara ilişkilerini yok etmek

İsrail, İran'ın Türkiye'deki İsrail vatandaşlarını hedef alabileceğini iddia etmişti

24 Haziran 2022 14:37

T24 Dış Haberler

Tahran, İsrail'in "İran'ın Türkiye'deki İsrail vatandaşlarına zarar vermeyi planladığı' iddialarının gülünç olduğunu" söyledi.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Saeed Khatibzadeh, Bakanlığın resmi Twitter hesabından yapılan paylaşıma göre İsrail Dışişleri Bakanı Yair Lapid'in iddialarını "gülünç" diye nitelendirdi ve bu söylemlerinin amacının "iki Müslüman ülke arasındaki ilişkileri yok etmek" olduğunu öne sürdü. 

Lapid, perşembe günü gerçekleştirdiği Ankara ziyareti sırasında yaptığı basın toplantısında, "Dostum Çavuşoğlu'na çok teşekkür ediyorum. Geçtiğimiz haftalarda İsrailli vatandaşlarımızın hayatı kurtuldu. Bu da Türkiye'nin diplomatik ve güvenlik iş birliğinin sayesindedir. İran'ın komplosunu ortaya çıkardık. Bunların arkasında İran vardır, elimizdeki kanıtlara bakarak bu konuda şüphemiz yoktur diyebilirim" diye konuşmuştu.

Lapid, İran Devrim Muhafızları'ndan bir komutanın öldürülmesinin ardından İran'ın Türkiye'deki İsrail vatandaşlarını hedef alabileceğini söylemiş; vatandaşlarına "İstanbul'u hemen terk etme" çağrısında bulunmuştu. İran, suikasttan İsrail'i sorumlu tutuyor.