Dünya

İran Dışişleri Bakanı Zarif, Trump ve danışmanları arasındaki fikir ayrılıklarına dikkati çekti: ABD ne düşüneceğini bilmiyor

"B Takımı başka bir şey yapıyor, Trump başka bir şey söylüyor"

18 Mayıs 2019 10:14

T24 Dış haberler

İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif, ABD Başkanı Donald Trump ile danışmanları arasında "İran konusundaki" fikir ayrılıklarına dikkati çekti. Zarif, "ABD ne düşüneceğini bilmiyor" ifadelerini kullandı.

İran ile ABD arasındaki gerilim tırmanırken, Zarif "B Takımı başka bir şey yapıyor, Trump başka bir şey söylüyor" yazdı. Zarif'in Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman ve Abu Dabi Veliaht Prensi Muhammed bin Zayid'e 'Trump'ın B Takımı' diye hitap ettiği biliniyor.

Zarif'in Twitter üzerinden yaptığı açıklama şöyle: 

"B Takımı başka bir şey yapıyor, Trump başka bir şey söylüyorB Takımı başka bir şey yapıyor, Trump başka bir şey söylüyor görünüşe göre ABD ne düşüneceğini bilmiyor.

İran ise ne düşüneceğini bin yıldır biliyor, özellikle 1953'ten beri ABD konusunda.

Bu noktada, bu kesinlikler iyi bir şey!"

ABD basınında son günlerde Trump'ın İran'a "bir askeri müdahale" konusunda danışmanlarıyla fikir ayrılıkları yaşadığı hakkında haberler yer almıştı. New York Times'ın dünkü (18 Mayıs 2019) nüshasında yer alan habere göre ABD Başkanı Donald Trump, geçici Savunma Bakanı Patrick Shanahan'a "İran ile bir savaş istemediğini" bildirdi. New York Times bunu Pentagon'a bir mesaj olarak yorumlamıştı. ABD'nin kıdemli diplomatlarının İran ile ülkeleri arasında yükselen tansiyonu düşürmeye çalışacağa bildirildi.