Koronavirüs

Ipsos araştırma: Salgın döneminde toplumun yüzde 60’ı ortalama 6.6 kilo aldı

30 Mart 2021 11:33

Araştırma şirketi Ipsos, "Koronavirüs Salgını ve Toplum" araştırmasının 49. dönem verilerini paylaştı. Türkiye’de toplumun yüzde 60’ının salgın başladığından bu yana ortalama 6.6 kilo aldığı tespit edildi. Bu dönemde ortalama kilo 3.26 arttı.

Şubat sonunda düzenlenen araştırmada bireylere salgın öncesi ve şu anki kilolarını soruldu. Kilo verenlerin oranı yüzde 12 olurken, kilosunda değişiklik olmayanların oranı yüzde 28 oldu. Kadınlar arasında kilo alanların oranı yüzde 65 olurken, erkeklerde bu oran yüzde 54 oldu.

Spor yapanların oranı yüzde 24

Salgın döneminde beslenme alışkanlıklarının yanı sıra spor alışkanlıkları da değişti. Evden spor, egzersiz yapanların oranı artarken, kısıtlamalar nedeniyle spor salonlarına gidenlerin oranı ciddi derecede azaldı. Son bir hafta içerisinde dışarıda spor yapanların oranı ise yüzde 24 düzeyinde.

"Yarısından fazla daha sağlıklı besleniyor"
Evde daha sık yemek yeme, atıştırmalık tüketme veya daha hareketsiz bir hayat sürmenin etkisi bireylere kilo olarak geri döndü.

Vatandaşların yüzde 56'sı salgın öncesine kıyasla daha sağlıklı beslendiğini ifade ederken, daha sağlıksız beslenenlerin oranı yüzde 10 oldu.