Bilim / Teknoloji

Instagram siber zorbalıkla mücadele için yeni araçlar geliştiriyor

Instagram geliştirdiği yeni araçlarla kullanıcıların siber zorbalara karşı gücünü arttıracak

09 Temmuz 2019 09:55

Sosyal medya uygulaması Instagram, siber zorbalık ile mücadele için kullanıcılarına yeni araçlar sunmaya hazırlanıyor. Bu yeni araçlardan birinin temelinde yapay zekâ bulunuyor. Diğer özellik ise sosyal ağın kullanıcılarına daha belirgin bir güç veriyor. Instagram kullanıcıları, bu özellik sayesinde kendilerini rahatsız eden hesapları kısıtlayabilecek.

Habere göre, Instagram söz konusu özelliğin testlerine yakında başlayacak. Bu yeni özellik ile sosyal ağın kullanıcıları, kendilerini rahatsız edenlere bir tür “gizli yasak” uygulayabilecek. Kısıtlanan kullanıcılar, yaptıkları yorumları sadece kendileri görebilecek. Kısıtlananlar, kendilerini kısıtlayan kişinin Instagram’da aktif olup olmadığını ve mesajlarını okuyup okumadığını da göremeyecek.

Instagram’ın yapay zekâdan destek aldığı diğer aracı ise yorumlardaki denetimi biraz daha artırıyor. Potansiyel olarak saldırgan yorumları yapay zekâ yardımıyla belirleyecek olan Instagram, yorumu yazan kişiye bu yorumu paylaşma konusunda emin olup olmadığını soracak. Emin olmayan kullanıcılar, yorumlarını paylaşmadan geri çekebilecek.

Instagram siber zorbalık ile mücadele için uzun süredir farklı araçları test ediyor. Bu araçlar arasında 'saldırgan yorum filtresi' gibi özellikler bulunuyor. Şirket benzer bir filtreyi fotoğraflar ve fotoğraf altı açıklamaları için de kullanıyor. Siber zorbalıkla mücadeleye yönelik bu tarz araçlara Instagram’da fazlasıyla ihtiyaç duyulsa da, Instagram’ın özellikle gençler arasında yaygınlaşan siber zorbalıkla mücadele için daha yoğun çalışması gerekiyor.