Gündem

İmamoğlu paylaştı: Çocukların sevgisi, gençlerin coşkusu, anaların duasıyla kazandık, teşekkürler İstanbul

İmamoğlu, Binali Yıldırım'la yarışta elde ettiği farkı 31 Mart'a göre yaklaşık 57 kat artırdı

24 Haziran 2019 09:03

İstanbullular yaklaşık 90 günün ardından Büyükşehir Belediye Başkanı’nı seçmek için bir kez daha sandık başına gitti. Millet İttifakı’nın adayı CHP’li Ekrem İmamoğlu, bu kez çok daha büyük bir farkla ikinci kez İBB Başkanı seçilen isim oldu.

YSK'nın 31 Mart'ta geçersiz oyların düşülmesinin ardından açıkladığı birleştirme tutanaklarına göre rakibi Yıldırım ile arasındaki fark 13 bin 729'du. Resmi olmayan sonuçlara göre; rakibinden 777 bin 581 oy fark ile seçimi önde tamamlayan İmamoğlu, Binali Yıldırım'la yarışta elde ettiği farkı 31 Mart'a göre yaklaşık 57 kat (56,6) arttırdı.

İmamoğlu dün akşam sandıkların yüzde 90'ının açılmasıyla ikâmet ettiği Beylikdüzü Belediyesi'ne giderek burada bulunan binlerce kişiye seslendi. Başkanlığını vatandaşlarla kutlayan İmamoğlu, bu sabah (24 Haziran 2019) sosyal medya hesabından Beylikdüzü'ndeki mitinginin görüntülerini paylaşarak, "Çocukların sevgisi, gençlerin coşkusu, anaların duasıyla kazandık. Bir çift mavi gözün ışığında, bundan böyle" diye yazdı. İmamoğlu İstanbul'a teşekkür etti. 


TIKLAYIN - Ekrem İmamoğlu yeniden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı; 31 Mart'taki fark 57 kat arttı!

TIKLAYIN - İlçe ilçe İstanbul'da kim ne kadar oy kaybetti?

TIKLAYIN - Dünya basınında İstanbul seçimi: Erdoğan artık yenilmez değil

TIKLAYIN - Ünlüler İmamoğlu'nun başkanlığını nasıl değerlendirdi?