Gündem

İmamoğlu'ndan Yıldırım'a yapılan protesto yorumu: Keşke sadece alkışlasalardı

Binali Yıldırım, "Her şey çok güzel olacak" sloganıyla protesto edilmişti

17 Mayıs 2019 14:18

Yüksek Seçim Kurulu'nun İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimini iptal etmesinin ardından mazbatası elinden alınan Ekrem İmamoğlu, cuma namazı çıkışında açıklamalarda bulundu. İmamoğlu, Rakibi Binali Yıldırım'ın Yeniden Doğuş operasını izlemeye gittiği sırada seyircilerin, "Her şey çok güzel olacak" protestosu hakkında, "Keşke sadece alkışlasalardı" yorumunda bulundu.

İmamoğlu, "Bu tür kutuplaşmaları ben seven birisi değilim. Her yerde nezaketi arayan birisiyim. Toplumun kutuplaşması hepimizi üzüyor. Bazen çok feci bir olay oluyor kimse bunu sahiplenmiyor, bir geçmiş olsun demekten imtina ediyor. Bu tür hususlar, bazen sevinci, üzüntüyü paylaşmak tolumun geleneğinde var" diye konuştu.

İmamoğlu'nun konuşmasından satır başları şöyle:

"Tarihi günde elbette Samsun'da olacağım. 100 yıl önce Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde başlatılan kurtuluş mücadelesini hissetmek istiyorum.

"(Binali Yıldırım'a opera binasında yapılan, 'Her şey çok güzel olacak' protestosu yorumu) Keşke sadece alkışlasalardı. Bu tür kutuplaşmaları ben seven birisi değilim. Her yerde nezaketi arayan birisiyim. Toplumun kutuplaşması hepimizi üzüyor. Bazen çok feci bir olay oluyor kimse bunu sahiplenmiyor, bir geçmiş olsun demekten imtina ediyor. Bu tür hususlar, bazen sevinci, üzüntüyü paylaşmak tolumun geleneğinde var. Dediğim gibi keşke sadece alkışlasaydılar.

"(Aydın'da 'FETÖ'den yargılanan kişilerle İmamoğlu aleyhinde konuşmalarına ilişkin pazarlık yapıldığı iddiası) Gayet tabii bu çok gerçekten hukuk adına sorgulanması gereken bir husus. Elbette sorularımız var. bir yerel gazetecinin bir hapishane ziyaretinin bu kadar kolay olabilmesi nasıl bu kadar mümkün? Adalet Bakanı'nın buna mutlak cevap vermeli. Bir takım suçlamalar var. Bakanların ismi geçiyor. Elbette bunlarla ilgili tümüyle alakalı hem suç duyurumuz var, hem sorgulayacağımız hususlar var. Avukatlarımız gerekli cümlelerle suç duyurusunu bugün yapacaklar. 

"Seçime 14 gün kala bir terör örgütüyle beni yan yana koyma çabasını elbette esefle kınıyorum. Bundan medet uman iktidar mensubu birileri varsa onları da kınıyorum. Elbette bir gün ortaya çıkacak. Acizlik diyorum buna. Elbette hukuken hakkımızı sonuna kadar arayacağız. 7-8 defa girişimde bulunulduğu ifade ediliyor. Herhalde Türkiye'de görülmemiş işler bunlar. Hepsini Allah'a havale etmiştim, artık hukuka havale ediyorum.

"Umarım doğru değildir. Ülkem adıma sevinirim. Ülkemin o kıymetli makamlarını işgal eden insanların böyle bir eylemde bulunmadıklarını duymak beni mutlu eder. Son dönemlerde ne yazık ki hayal kırıklığına uğradığımız çok sayıda olayla karşılaşıyoruz.

"(Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu'nun Trabzon söylemine) Bunu açıklamak bile benim için zül. Şunu söyleyeyim benim sülalemi herkes tanır. Çok insanlarımız var ama insanların geçmişi üzerinden siyaset yapıp bundan fayda edecek insanlara ben gülüyorum sadece. Bunlar zavallılar. Sadece zavallı. Cahil insanlar. Ama cahil insanlar bazen koltukları işgal edebiliyorlar. Ben 25 sene belediye başkanlığı yapıyorum da diyebilir ama bu onun cahil ve zavallı olmasını engellemez. Benim Trabzonluluğum üzerinden, ailem üzerinden bu tarz kirletme çabası içerisinde olanlar sadece sert bir duvara toslarlar. Ben bu memleketin her insanını sevdiğim gibi kendi geçmişimi de çok seven birisiyim."