Gündem

İmamoğlu'ndan Yıldırım'a: Teşekkür etmek için bile izin almak zorunda; İstanbul'u nasıl yöneteceksin?

"Telefonun ucunda illa bir kişi konuşacak, onlar yapacak, ben de diyorum ki, millet konuşacak, ben de yapacağım"

20 Haziran 2019 18:56

Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) seçimi iptal etmesiyle mazbatası elinden alınan CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, Silivri'de halkla buluşma gerçekleştirdi. İmamoğlu, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın son dönemdeki ifadelerine tepki gösterirken, "Milletin iradesine karşı duracak kişi henüz anasının karnından doğmadı. O yüzden hiç kimse bizi tehdit etmeye kalmasın" dedi.

İmamoğlu, AKP'nin adayı Binali Yıldırım'la birlikte katıldığı ortak canlı yayının moderatörü İsmail Küçükkaya ile programdan önce 'gizli' görüşme yaptığına dair beyanlara cevap verirken, "Taksim'in ortasında ben gizli görüşme yapacağım, Allah bunlara akıl versin" ifadesini kullandı. Yıldırım'a da yüklenen İmamoğlu, "Teşekkür etmek için bile izin almak zorunda; İstanbul'u nasıl yöneteceksin? Telefonun ucunda illa bir kişi konuşacak, onlar yapacak, ben de diyorum ki, millet konuşacak, ben de yapacağım" açıklamasında bulundu.

İmamoğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle:

"Herkes oy kullanacak, tatilden dönenlere sesleniyorum, özledim onları, hala dönmeyenler varsa hemen gelsinler. Bir an önce sandığa sahip çıkacağız ve sandıkta oy kullanacağız. Arayın, eve gidince herkesi kontrol edin.

"Kıymetli Silivrili'ler, dün Şile'de söylediğim gibi, bu ilçelerimize, kırsala, 150'nin üzerindeki mahallemize ayrı bir gözle bakacağız. Silivri'ye söylüyorum, burayı İstanbul'un göz bebeği yapacağız. hiç endişeniz olmasın. Silivri'nin her yerini pırıl pırıl yapacağız.

"Adaletle yönetirken bir avuç insana değil 16 milyona hizmet edeceğiz"

"Doğalı destekleyeceğiz, tarımı destekleyeceğiz. Her yerde olduğu gibi, çocukları, kadınları, eğitimi destekleyeceğiz. Göreceksiniz bu şehrin çocukları gençleri çok mutlu olacak. Göreceksiniz bu şehri adaletle yöneteceğiz, adaletle yönetirken bir avuç insana değil 16 milyona hizmet edeceğiz.

"İstanbul'un seçilmiş 39 belediye başkanı da benim belediye başkanımdır. Göreceksiniz Silivri'nin belediye başkanı arkadaşımla da dört dörtlük çalışacağız. Biz bu şehre hizmet edeceğiz, hiçbir eksiklik olmayacak. Diğer arkadaşlara akıl tutulması diyorum, bırakın onların söylediğini. Biz bu şehre hizmete geliyoruz.

"Zannettiler ki iftiralarla seçimi kazanırız; benim bu şehre ve bu ülkeye en iyi hizmeti yapacağımı herkes biliyor"

"Seçim bitti ya, 31 Mart'ta hatırlayın hukuka aykırı kazandığımız seçimi elimizden aldılar, milletin iradesini gasp ettiler. Ama hatırlayın o seçimin öncesinde de birçok belediye başkanımıza iftiralar attılar, zannettiler ki iftiralarla seçimi kazanırız. Hatırlayın Ankara'ya yaptıklarını. Şimdi aynı şeyi daha yoğun bir biçimde bizim için yapıyorlar. Ya Allah aşkına, birkaç örnek vereceğim. Pontus dediler olmadı, Yunan dediler olmadı, en son Sisi diyorlar, o da olmadı, terörist dediler o da olmadı. Ya arkadaş birincisi herkesin etnik kökeni kendi şerefi namusu. İkincisi, benim kim olduğumu herkes biliyor, benim bu şehre ve bu ülkeye en iyi hizmeti yapacağımı da herkes biliyor. Bırakın bu işleri, bu işlerin size bir faydası yok.

"Teşekkür etmek için bile izin almak zorunda, İstanbul'u nasıl yöneteceksin?"

"Hadi diğerleri söylüyordu, hadi Ekrem'den sorumlu devlet bakanları söylüyordu, -her gün konuşuyorlar, bolca gülün, gerçekten çok komikler, bir de mızıkçılık yapıyorlar, yok efendim gizli gizli görüşmüşler, Taksim'in ortasında ben gizli görüşme yapacağım, Allah bunlara akıl versin, programın sonunda dedim ki özgün irademle İsmail Bey size teşekkür ediyorum, benden önce farkında mısınız teşekkür edemedi, önce dedi iyi bir programdı, daha sonra zoraki teşekkür etti, niye söyleyeyim mi, teşekkür etmek için bile izin almak zorunda, İstanbul'u nasıl yöneteceksin? Telefonun ucunda illa bir kişi konuşacak, onlar yapacak, ben de diyorum ki, millet konuşacak, ben de yapacağım. Ben onu 23 Haziran'dan sonra Saraçhane'ye çay içmeye davet edeceğim.

"Sn. Yıldırım'a çalışanıma ne kadar sahip çıktığımı milletime hatırlattığı için teşekkür ediyorum"

"Şimdi bir başka şey, israfları açıkladık, onlar da dün akşam alelacele bir şey bulmuş gibi İmamoğlu Sayıştay'da yargılanıyor. Vallahi unutmuştum Allah razı olsun hatırlattılar. Sayıştay'da bir soruşturmamız var 6,5 milyon lira. 2014 ve 2016'da Beylikdüzü Belediyesi çalışanlarına tavan gösterilen ücretin üzerinde sözleşme yaptım diye beni 6,5 milyon TL'lik soruşturmaya tabi tutmuşlar. Ben onlar gibi insanların emrine makam araçları değil, çalışanların mutluluğu için bordrolarına maaş ekledim. Ne mutlu bana, unutmuşum. Sn. Yıldırım'a teşekkür ediyorum. Çalışanıma ne kadar sahip çıktığımı milletime hatırlattığı için teşekkür ediyorum.

"Milletin iradesine karşı duracak kişi henüz anasının karnından doğmadı"

"Bunlar ne? Bir tehdit. Ne zaman yapıyorlar? Seçime iki gün kala. Ne oldu seçimden sonra? Kızgın demiri soğutalım dediler. Bunu seçime kadar yapacaklar, bakanlar, rakibimiz yaptı yetmedi, şimdi Sn. Cumhurbaşkanı da buna eklendi. Ben karıştırıyorum kiminle yarışıyorum diye. Ben isterim ki S. Cumhurbaşkanı tarafsız olsun. Kendisi tercih etmedi yapacak bir şey yok. Hakimiyet-i Milliye dediğimiz duygu asala yıkılmaz. Milletin iradesine karşı duracak kişi henüz anasının karnından doğmadı. O yüzden hiç kimse bizi tehdit etmeye kalmasın. Millet de yutmuyor onu zaten. Millet hizmet edene bakıyor.

"Barıştırmaya geliyorum sizi, herkese güler yüzle konuşun. Siz herkesi kucakladıkça, hiç kimseyle münakaşa etmedikçe göreceksiniz bunlar daha fazla rahatsız olacak. Boşverin işinize bakın, umursamayın. Kalkan iki günde herkese benden selam söyleyin. Silivrili dostlarım, Türkiye'nin her yöresinden güzelim Trakya'ya gelmiş güzel insanlarım, bu bir avuç insanın yarattığı israf dünyasını yıkacağız, tasarruf dünyasını kuracağız ve eşitlik, özgürlük getireceğim. Bu şehre hak, hukuk, adalet getireceğiz!"