Gündem

“İmamoğlu’ndan Erdoğan’a: 'Sandalyesi sallanıyor' dediler, senin de koltuğun sallanıyor”

16 Eylül 2019 08:44

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Sevinç İnönü’nün kendisi için verdiği davette,  Beştepe’deki ‘kırık sandalye’ olayına göndermede bulundu. Cumhuriyet Genel Yayın Yönetmeni Aykut Küçükkaya bugünkü yazısında İmamoğlu’nun  “Sandalyesi sallanıyor’ dediler, senin de koltuğun sallanıyor” ifadesini kullandığını aktardı.

TIKLAYIN: Erdoğan'dan Beştepe'deki toplantıda sandalyesi kırılan İmamoğlu'na: Ödemen lazım!


 

Siyasetçi Erdal İnönü’nün eşi Sevinç İnönü İmamoğlu’nun İBB seçimlerini kazanmasının ardından dün akşam Kandilli'deki evinde yemek verdi. Yemekte konuşan İmamoğlu, “Demokrasiyi, hukuku ve vicdanı yanından ayırmayan yönetimler olmalı” dedi.

Küçükkaya, İmamoğlu’nun “Sandalyesi sallanıyor dediler, senin de koltuğun sallanıyor” cümlesinin salonda büyük alkış aldığını söyledi.

Yazının devamı için tıklayın

Ne olmuştu?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan büyükşehir belediye başkanları ile Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda bir araya geldi. Toplantı devam ederken İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı’nın oturduğu sandalyenin ayağı kırıldı, İmamoğlu sendeledi ve düştü. Ancak hemen kalktı. Bunun üzerine salondan, “Ayağı kaydırıldı” şeklinde espriler yapıldı.