Gündem

İmamoğlu'ndan Erdoğan'a: 'İstanbul'u kaybeden Türkiye'yi kaybeder' demişti; seni gidi seni...

01 Nisan 2023 17:51

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Sinop'taki mitinginde, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın önceki yıllarda söylediği 'İstanbul'u kaybeden Türkiye'yi kaybeder' sözünü hatırlatarak, "Seni gidi seni... O günden anladı. Bizim aklımıza hiç gelmemişti." ifadelerini kullandı.

İBB Başkanı İmamoğlu ile CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Sinop’ta vatandaşlarla ile bir araya geldi. İmamoğlu ve Altay’a, Millet İttifakı Sinop İl Başkanları, CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, Sinop Belediye Başkanı Barış Ayhan, Sinop Ayancık Belediye Başkanı Hayrettin Kaya, Amasya Merzifon Belediye Başkanı Alp Kargı eşlik etti.

Buradaki mitingde konuşma yapan İmamoğlu, Erdoğan'ın daha önce söylediği sözü hatırlatarak şu ifadeleri kullandı: "Ne demişti; 'İstanbul'u kaybeden, Türkiye'yi kaybeder' demişti. Seni gidi seni... O günden anladı, İstanbul'u kazanan Türkiye'yi kazanır demişti, evet. Seni gidi seni... Bizim aklımıza hiç gelmemişti. Ama biz İstanbul'u da millet için kazandık, bu seçimi de millet için kazanacağız"