Gündem

İmamoğlu, 1 Haziran'da yargılanacağı davayı değerlendirdi: Ben hâlâ yurdumun yargıç ve savcılarına güvenmek istiyorum

27 Mayıs 2022 18:04

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Van'da gazetecilerin 1 Haziran'da yapılacak davasıyla ilgili sorusuna, “Bugün kadar verilen tüm hukuksuz kararları kınıyorum. Ama ben hala bu memleketin bu güzel yurdumuzun yargıçlarına, savcılarına güvenmek istiyorum. Umut ederim doğru karar verirler. Çünkü hukuk herkese lazım olacak" karşılığını verdi.

İmamoğlu, merkez ilçe İpekyolu'ndaki Ulu Camii'nde Vanlı vatandaşlarla birlikte Cuma namazı kıldı. Cuma namazı çıkışı basın mensuplarının sorularını yanıtlayan İmamoğlu, 1 Haziran’da hakkında açılan bir davanın duruşmasının yapılacağının anımsatılması üzerine şunları söyledi:

“Memleketin her insanı mahkemelerden, yargıçlardan hukuk bekler. Ben de son anına kadar hukuk bekleyeceğim. Bugüne kadar verilen hukuksuz tüm kararları kınıyorum. Ama yanı sıra ben hala bu memleketin, bu güzel yurdumuzun yargıçlarına, savcılarına güvenmek istiyorum. Umut ederim doğru karar verirler. Çünkü hukuk herkese lazım olacak. Herkese lazım. O karar vericilere bile lazım olacak. Onun için doğru karar vermelerini umuyorum.”

İmamoğlu, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkındaki Yargıtay kararının hatırlatılması üzerine de şöyle konuştu:

“Evet çok acı. İşte bu hukuksuz kararlar veriliyor. Hukuksuz yere içeride hapis yatanlar var. Sayın Kaftancıoğlu bunlardan birisi. Ama dediğim gibi biz son anına kadar yine de hukuka uygun, adil bir karar bekliyoruz. İnşallah."