Dünya

'İki yüzlü' doğan kedi hayata tutunmayı başardı: İki ağzından da süt içebiliyor

20 Temmuz 2022 16:23

Kuzey Tayland'da, bir kedi iki yüzlü olarak dünyaya geldi. Veterinerler, yavru kedinin doğumdan birkaç saat sonra öleceğini düşünürken, kedi hayatta kalmayı başararak herkesi şaşırttı. 

Daily Mail'de yer alan habere göre; ülkenin kuzeyindeki Lampang eyaletinde, pazar günü, iki yaşındaki kedisinin bir yavru kedi doğurduğunu gören 29 yaşındaki Anuwat, kedisinin ikinci yavruyu doğurmaya çalıştığını fark etti. Sahibi tarafından Hang Chat'teki yerel bir hayvan hastanesine götürülen anne kedi, sezaryen doğuma alındı. Doğumda, anne kedinin rahminden alınan yavru kedinin iki yüze sahip olduğu görüldü. 

Anuwat, kedinin bir yüzüne 'gümüş çanta' anlamına gelen 'Tung Ngern'; diğer yüzüne ise 'altın çanta' anlamına gelen 'Tung Tong' adını verdiğini; kedinin her iki ağzından da süt içebildiğini söyledi. 

İki yüzlü doğan kedisi ile ilgili yerel medyaya konuşan Anuwat, "Doğumdan beri neredeyse hiç uyumadım çünkü başını dik tutamıyor ve sürekli bakıma ihtiyacı var. Bir yavru kediye sahip olmak, insan bebeğine sahip olmak kadar büyük bir sorumluluktur. Öleceğini sandım, ancak belli ki hayatta kalmak için çok savaşmış. Deneyimim olmadığı için en başta kediyi böyle durumlarla ilgilenen birine vermeyi aklımdan geçirdim, ancak düşününce daha önce kimsenin iki yüzlü bir kediye bakma deneyimi olmamıştır" dedi. 

İki yüze, dört göze, iki burna, iki ağıza ve iki kulağa sahip olan yavru kedinin sağlık durumunun iyi olduğu söyleniyor. 

İki yüzlü Roma tanrısı Janus'tan adını alan ve 'Janus kedileri' olarak bilinen iki yüzlü yavru kediler nadiren bir günden fazla yaşıyorlar. 

Daha önce ABD'nin Massachusetts eyaletinde, 1999 yılında dünyaya gelen 'Frank ve Louie' isimli iki yüzlü kedi, 15 yıl yaşamıştı. 

2012'de, 'Frank ve Louie', en uzun yaşayan Janus kedisi olarak Guinness Rekorlar Kitabı'na girmişti.