Dünya

İdlib'te altı IŞİD üyesi canlı bomba kendini patlattı

HTŞ ile IŞİD arasındaki çatışmalar sürüyor

25 Mart 2019 13:03

T24 Dış haberler

Türkiye'nin de terör listesinde bulunan cihatçı Heyet Tahrir Şam (HTŞ) örgütü ile radikal İslamcı terör örgütü IŞİD üyeleri arasında İdlib'te yaşanan çatışmalar devam ediyor. HTŞ dün, İdlib'teki Rusya operasyonlarından kaçan IŞİD üyelerini yakalamak için operasyon düzenledi. Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, çatışmalar sırasında 6 IŞİD'linin patlayıcı bağlı kemerler aracılığıyla kendisini patlattıklarını belirtti.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'nin aktardığına göre HTŞ Banish'e vardıktan sonra iki terör grubu arasında bir çatışma yaşandı. Britanya merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'nin raporunun bir bölümü şöyle:

"HTŞ tanklar, ağır makineli tüfekler ve omuzdan fırlatılan roketler kullandı... Birtakım patlamalar duyuldu, sonra açık bir şekilde anlaşıldı ki bu sesler altı IŞİD üyesinin kendisini patlatması sonucunda ortaya çıktı"

SDG geçen pazar günü IŞİD'in elindeki bütün Suriye topraklarının alındığını ve sözde "halifeliğin" yenildiğini açıklamıştı. Birçok basın organı topraklar terör örgütünün elinden alınmış olsa da ideoloji ve kaçan üyelerin bir tehdit oluşturduğunu belirtmişti.

Eski Özel Kuvvetler Mensubu ve Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın Genelkurmay 2'nci Başkanlığı döneminde danışman ekibinde yer alan emekli binbaşı Metin Gürcan, olay ile ilgili yaptığı paylaşımda bu saldırıların son 1.5 yıl içinde düzenlenen ilk koordine IŞİD saldırısı olduğuna dikkat çekti.