Gündem

İddia: AKP'li belediye 4 günlük geziye 500 bin TL harcadı

29 Haziran 2022 12:01

Konya’nın Selçuklu Belediyesi, AKP’li 42 kişiyi Bosna Hersek’te düzenlenen Ayvaz Dede Şenlikleri’ne götürdü. İyi Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, 4 günlük geziye toplamda 500 bin lira harcandığını ve bunun Selçuklu Belediyesi tarafından karşılandığını ileri sürdü.

Sözcü gazetesinden Müslüm Evci'nin haberine göre, Konya'nın AKP'li Selçuklu Belediyesi, Bosna-Hersek’te 512’ncisi düzenlenen Ayvaz Dede Şenlikleri için bir gezi programı düzenledi. Geziye AKP Konya Milletvekili Ahmet Sorgun, AKP'li belediye meclis üyeleri, AKP ilçe başkanları, AKP'li Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı ve eşleriyle birlikte toplamda 42 kişi katıldı.

Gezinin ücreti belediyenin kasasından ödendi iddiası

İyi Parti Konya Milletvekili Yokuş, gezide 500 bin TL harcadığını ve tüm harcamamaları Selçuklu Belediyesi'nin kasasından karşılandığını ileri sürdü. Yokuş, “Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, aralarında eşlerinin de bulunduğu 42 AKP'liyi Bosna Hersek için şenliklere götürüyor.

Edindiğimiz bilgilere göre belediye 4 gecelik gezi için 500 bin lira harcama yapıyor ve bunu da belediyenin kasasından karşılıyor. Bu gezide kişi başı ortalama 700 avro harcanıyor” dedi.

“Bu milletin parasını oralarda yemeye utanmadınız mı?”

Vatandaşın yokluk içerisinde olmasına rağmen belediyenin kamu kaynaklarını kendileri için harcadığını kaydeden Yokuş, “Vatandaşımız yokluk içerisinde kıvranırken sözde ‘gönül belediyeciliği' yaptıklarını söyleyenler milletin parasını gönüllerince keyfi şekilde harcıyor. Gezi fotoğraflarına bakılacak olursa utanmaları gerekirken hepsinin yüzleri gülüyor.

Geziye eşlerini de yanlarında götüren bu AKP'liler halka ne cevap verecek? Hatta geziye eşlerinden hariç AKP'li ilçe başkanlarını da götürüyorlar. Onların orada ne işi var? Bu geziye katılan tüm AKP'lilere sesleniyorum; bu milletin parasını oralarda yemeye utanmadınız mı? Bu kul hakkıdır beyler. Çıkıp halka bu gezi hakkında açıklama yapın” çağrısında bulundu.