Gündem

İçişleri Bakanı Soylu: Türkiye 23 yıl önceki Türkiye değildir, afet konusunda yerimizde saymadık

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu

16 Ağustos 2022 16:42

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu,"Türkiye 23 yıl önceki Türkiye değildir. Afet konusunda yerimizde saymadık" dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, AFAD Akreditasyon Sertifikası ve 500 AFAD gönüllüsüne kimlik verme törenine katıldı. Burada konuşan Bakan Soylu, Türkiye'nin 23 yıl önceki Türkiye olmadığını Afet konusunda ilerleme kat edildiğini ileri sürdü.

Bakan Soylu, Dünya Risk Raporuna göre Türkiye’nin doğal afetlere maruz kalma seviyesinin 11,81’den 12,57’ye yükselerek düşük riskli seviyeden orta riskli seviyeye yükseldiğini buna karşılık ülkelerin doğal afetlerin olumsuz etkileriyle başa çıkma ve afet sonrasında uyum sağlama kapasitelerini ifade eden güvenlik açığı başlığında, Türkiye'nin oranı 45,57’den 40,65’e düşmüş ve orta seviyeden düşük seviyeye indiğini söyledi

"Türkiye 23 yıl önceki Türkiye değildir"

Sertifika töreninde konuşan Bakan Soylu, "Türkiye 23 yıl önceki Türkiye değildir. Afet konusunda yerimizde saymadık. Afet yönetimi konusunda bambaşka bir boyuta geldik. Bunu hem kendimiz görüyoruz, hem de zaman zaman uluslararası raporlarda bu değişimin izlerini ve işaretlerini görüyoruz. Zaman zaman paylaştığım bir istatistiktir, Almanya’nın Ruhr Üniversitesi tarafından hazırlanan dünya risk raporuna göre Türkiye’nin doğal afetlere maruz kalma seviyesi 11,81’den 12,57’ye yükselerek düşük riskli seviyeden orta riskli seviyeye yükselmiş; Buna karşılık ülkelerin doğal afetlerin olumsuz etkileriyle başa çıkma ve afet sonrasında uyum sağlama kapasitelerini ifade eden güvenlik açığı başlığında, Türkiye’nin oranı 45,57’den 40,65’e düşmüş ve orta seviyeden düşük seviyeye inmiştir" dedi. (İHA)