Politika

İçişleri Bakanı Soylu: LGBT her tarafta yaygınlaştı, karşı çıkmak bile günah, kimse bir şey söyleyemiyor

"15 Temmuz'da cezaevinde uyuşturucudan yatanların sayısı 35 bindi, şu anda 117 bin"

16 Eylül 2022 12:56

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kırklareli'nde muhtarlarla bir araya geldiği toplantıda “Bir de bu cinsiyetsizlik denen bir kavram var ya LGBT denen şeyler bir de o her tarafta yaygınlaştı, karşı çıkmak bile günah, kimse bir şey söyleyemiyor, öyle bir baskı altına almışlar" dedi.

Soylu, Halk Eğitim Merkezi'nde düzenlenen programda yaptığı konuşmada, " "Kültür ve Turizm Bakanlığımızdan rica ettik. Müze ve ören yerlerine köy ve mahalle muhtarlarımız artık muhtarlık kimlik kartlarıyla ücretsiz olarak girebilecekler" şeklinde konuştu. 

"117 bin kişi uyuşturucudan tutuklu bulunuyor"

Soylu Türkiye'deki uyuşturucuyla mücadele konusuna da değindi. Salondakilere "Türkiye'de uyuşturucu suçundan cezaevinde kaç kişi var, biliyor musunuz?" diye soran Soylu, "117 bin kişi" dedi.

Sahada uyuşturucuyla büyük bir mücadele verildiğinin altını çizen Soylu, şöyle sürdürdü:

"Şu an cezaevinde uyuşturucudan yatanların sayısı 117 bin, 15 Temmuz tarihinde bu rakam 35 bindi, sahada çok ciddi bir mücadele ortaya koyuyoruz. Geçen gün Amerika'dan bir arkadaşımız geldi, bir süre orada yaşayan biri şu an Amerika'nın her yerinden uyuşturucu kullanmak serbest, kafelerde kafeteryalarda uyuşturucu kokusundan başka bir kokuya rastlanılmıyor. Bir de bu cinsiyetsizlik denen bir kavram var ya LGBT denen şeyler bir de o her tarafta yaygınlaştı, karşı çıkmak bile günah, kimse bir şey söyleyemiyor, öyle bir baskı altına almışlar. Metruk binalarla mücadelemizi ortaya koymamızın sebebi biz uyuşturucudan yakaladığımız her kişiye anket yapıyoruz. 'Başladıysan nerede başladın?', 'Neyle kaç yaşında başladın?', 'Ailen var mı?', 'Nerede kullanıyorsun, sana kim başlattı?' gibi sorularla esas itibarıyla karşı karşıya kaldığımız problemin nasıl çözüleceğini ortaya koyan bir süreci değerlendiriyor ve politikalarımızı da buna göre ortaya koyuyoruz." (AA)