Gündem

İçişleri Bakan Yardımcısı: Trafik yüzde 30 artmasına rağmen yaralamalı kazalar büyük ölçüde kontrol altında oldu

25 Temmuz 2021 16:10

İçişleri Bakan Yardımcısı Tayyip Sabri Erdil, Kurban Bayramı süresince trafiğin artmasına rağmen yaralamalı trafik kazalarının kontrol altında olduğunu belirtti. Erdil, "690 sivil memurumuz, gidiş dönüş 1360 otobüsümüzü denetledi. Ayrıca 15 helikopter ve 76 dron ile yaklaşık 1500 saat uçuş yaparak havadan denetimler ve takipler yapıldı." dedi. 

Erdil, yaptığı açıklamada, İçişleri Bakanlığı olarak bayramda polis ve jandarmadan oluşan 226 bin 586 personelle alanda ve sahada olduklarını belirtti.

Erdil, "Bu çerçevede denetim ve takiplerimizi yoğunlaştırdık. Bayram süresince ayrıca sivil denetimler yapıldı. Özellikle büyükşehirlerden Anadolu'daki çeşitli illere olan otobüs taşımacılığında sivil denetimler yapıldı. 690 sivil memurumuz, gidiş dönüş 1360 otobüsümüzü denetledi. Ayrıca 15 helikopter ve 76 dron ile yaklaşık 1500 saat uçuş yaparak havadan denetimler ve takipler yapıldı. Yine 1100 civarında modern araçlarımız var, onlar da kaza kara noktalarında aktif halde tutuldu ve topyekun alanda olundu" dedi.

"Yaralamalı kazalarda da önemli bir artış olmadı"

Özellikle ölümlü trafik kazalarında azalma olduğunu ve can kaybının azaldığını söyleyen Erdil, "Bu sevindirici bir haber. Yaralamalı kazalarda da önemli bir artış olmadı. Trafik yüzde 30 artmasına rağmen yaralamalı kazalar da büyük ölçüde kontrol altında oldu. Bu bize şunu gösteriyor. Takipler, denetim ve alanda olmak, trafikte oluşan hasarları ve can kaybını büyük ölçüde kontrol altına alabileceğimizi gösteriyor. Kırıkkale önemli bir yer. 43 ilin Ankara'ya bağlandığı ana arter. Burada istikametin tutulması, trafiğin yönetimi, kontrol altına alınması çok önemli" diye konuştu.