Gündem

İBB: İETT şoförlerinin sakallarıyla ilgili tasarrufumuz yok

20 Eylül 2019 17:31

T24 Haber Merkezi
 
İETT Genel Müdürlüğü'nün sakallı özel halk otobüs şoförlerine dair harekete geçtiği ve personelden her gün tıraş olmasını istediği iddiaları, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) kaynakları tarafından yalanlandı.

Bazı medya kuruluşlarında yer alan haberlerde İETT'nin "Personelin cilt hastalığı gibi doktordan sakal tıraşı bırakması yönünde aldığı rapor dışından tüm personelin sakal tıraşlı çalışması gerekmektedir" açıklaması yaptığı ifade edilmişti.

T24'ün sorusuna İBB kaynaklarının verdiği yanıtta "İETT ile yapılan sözleşmede dahil böyle bir hüküm yok. İBB'nin şoförlerin sakallı olup olmamasıyla ilgili herhangi bir tasarrufu söz konusu değil" denildi.

İETT İşletmeleri Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada ise şu ifadeler kullanıldı: 

"Kılık, kıyafet ile ilgili Toplu İş Sözleşmesi ve ÖHO( Özel Halk Otobüsleri) Yönergesi’nde yer alan hükümler aşağıdaki gibidir. Sakal ile ilgili herhangi bir ayrıntı sözleşme ve yönergede tespit edilememiştir. Bu zamana kadar uygulanan genel yaklaşım kötü görüntü olmamak kaydıyla sakala müsamahalı davranmak şeklindedir. Özel Halk Otobüsleri’ne verilen sertifikalarda şoför personel sakal ile fotoğraf verebilmektedir. Ayrıca İETT İşletmeleri Genel Müdürlüğü olarak şoför personele sakallarını kesmeleri hakkında herhangi bir talimat verilmemiştir."