Gündem

İBB'den Haliç Koruma Alanı’ndaki arazisine kaçak inşaat yapan AKP’li Eyüpsultan Belediyesi'ne: İvedi olarak durdurun!

23 Eylül 2020 08:46

AKP’li Eyüpsultan Belediyesi’nin Haliç Koruma Alanı’ndaki büyükşehir belediyesine ait arazide kaçak inşaat yaptığı ortaya çıktı. İstanbul Büyükşehir Belediyes (İBB), inşaatın durdurulması için AKP’li belediyeye yazı gönderdi.

Eyüpsultan Belediyesi, İBB mülkiyetinde olan Alibeyköy Mahallesi’nde ‘28 ada 2 parsel’de ‘hizmet binası’ yapmak için inşaata başladı. Haliç Koruma Alanı kalan arazideki inşaat faaliyeti iki kata ulaştı. Ancak daha sonra arazinin Eyüpsultan Belediyesi’nin değil, İBB mülkiyetinde olduğu ortaya çıktı.

Birgün'de yer alan habere göre, İBB İmar Müdürlüğü de bölge sakinlerinin itirazı üzerine söz konusu arazide 15 Ağustos tarihinde tespit çalışması yaptı. İnşaatın kaçak olduğunu saptayan müdürlük, tutanak tuttu ve çalışmaların durdurulması için AKP’li belediyeye yazı gönderdi, çalışmaların durdurulmasını talep etti.

İBB İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı İmar Müdürlüğü’nden Eyüpsultan Belediyesi’ne gönderilen yazıda, şöyle denildi:

“Eyüpsultan ilçesi, Alibeyköy Mahallesi 28 ada, 2 parsel sayılı yerde 15.09.2020 tarihinde başkanlığımız teknik ekipmanlarınca yapılan kontrolde, mülkiyeti başkanlığımıza ait olan söz konusu parselde kaçak olarak iki katlı yapı yapıldığı görülerek, ilgi arazi çalışması tespit formu düzenlenmiştir. Mülkiyeti Başkanlığımıza ait olan yerde Eyüpsultan Belediye Başkanlığınca yapılmakta olan kaçak inşai faaliyetin ivedi olarak durdurulması, yıkılarak parselin önceki haline getirilmesi ve başkanlığımıza 15 gün içerisinde teslim edilmesi hususunda gereği ve bilgilerinizi önemle arz ve rica ederim.”