Gündem

Bakan Akar: Kürt kardeşlerimizin güvenliği için elimizden geleni yapıyoruz

"Resulayn ve Tel Abyad kontrol altında"

14 Ekim 2019 13:48

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile gerçekleştirdiği görüşme sonrasında kameraların karşısına geçerek Barış Pınarı Harekâtı'na ilişkin açıklamalarda bulundu. "Kürt kardeşlerimizin güvenliği için elimizden geleni yapıyoruz" diyen Akar, bölgedeki IŞİD'lilerin kaldığı bir hapishane bulunduğunu ve buranın YPG'liler tarafından boşaltıldığını ifade etti.

Bakan Akar şunları kaydetti:

"Özellikle Kürt kardeşlerimize ve Türkiye'deki, Suriye'deki onların rahat ve huzuru için elimizden gelen her gayreti gösteriyor. ''Masa üstündeki ittifaka uygun bir şekilde bir çözüm için uzun süre çalıştık ama bu ABD'yle çözüm olmayınca harekete geçtik. Resulayn ve Tel Abyad kontrol altında. Bölgenin kontrolü ile ilgili çalışmalar devam ediyor. Tel Abyad'da Resulayn'da ülkemiz lehinde oradaki vatandaşların yaptıkları gösteriler verdikleri destekler bizleri ziyadesiyle memnun etmiştir."

"Bölgemizde bir tane DEAŞ hapishanesi var. Buradaki DEAŞ'lıların YPG'liler tarafından boşaltılıp kaçırıldığını gördük. Fotolarla tespit ettik. İnsani konularda çok hassasız. Masum insana zarar gelmemesi için planlama uygulamada her gayreti gösterdik, devam ediyoruz. Bunun dışındaki haberler gerçeği yansıtmıyor. TSK milli manevi meseleli değerlere bağlı, esas olan husus ülkemizin güneyinde, Suriye'nin kuzeyinde herhangi bir terör koridoruna müsaade etmeyeceğiz. Hem halkımızın güvenliği hem de Suriye'nin güvenli haline gelmesiyle orada yaşayan Suriyeli kardeşlerimizin evlerine ve topraklarına dönmesi tek amacımız."

Bakan, İyi Parti lideri Meral Akşener ile kameralara böyle görüntü verdi: