Dünya

Hong Kong'da protestolar 15. haftasına giriyor: İki grup arasında arbede çıktı

Kavga sebebiyle bazı protestocular gözaltına alındı

14 Eylül 2019 15:14

T24 Dış haberler

Hong Kong'da dört aydır süren protestoların 15. hafta sonunda Pekin'i destekleyen bir grup ile demokrasi yanlısı protestocular karşı karşıya geldi. İki grup arasında çıkan arbedenin ardından polis birçok kişiyi gözaltına aldı.

The Guardian'ın haberine göre hükümet karşıtı protestocuların toplanma alanına gelen Pekin yanlısı bir grup Çin bayrakları salladı. Çin bayrağı sallayan grup "polise destek vermek için geldiklerini" belirtti. Çıkan tartışma kısa sürede bir kavgaya dönüştü ve polis iki grubu bir birinden ayırdı.

Britanya merkezli gazetenin Hong Kong muhabiri Lily Kuo bu hafta Çin yanlısı ile hükümet karşıtı protestocular arasındaki gerilimin zirve noktasına ulaştığını ve ayrı ideolojilere sahip grupların şehrin farklı noktalarda karşı karşıya geldiğini belirtti.

15. haftasında olan protestolar Hong Kong baş Yöneticisi Carrie Lam'ın eylemlerin başlamasına sebep olan 'Çin'e suçlu iadesi' yasa tasarısını temelli olarak geri çektiğini açıklamasına rağmen devam etti. . Protestocular tam demokrasi ve polis şiddetine dair soruşturmalar talep ediyor.