Dünya

Hindistan'daki kanlı protestoda hayatını kaybedenlerin sayısı 32'ye çıktı

27 Şubat 2020 15:48

T24 Dış haberler

Hindistan'da Pakistan, Afganistan ve Bangladeş'ten gelen 6 dini grubun mensuplarının vatandaş olmasını kolaylaştıran ancak Müslümanları kapsam dışı bırakan "vatandaşlık yasası"nın sebep olduğu protestolarda ölü sayısı 32'ye yükseldi.

Başkent Yeni Delhi'de yoğun güvenlik önlemlerinin alınmasının ardından şehirdeki eylemler durma noktasına geldi.

Delhi polis sözcüsü Anil Mittal yaptığı açıklamada, "Ölü sayısı 32'ye yükseldi. Protestoların olduğu yerde şimdi huzur var" dedi.

Haftalardır süren protestolarda pazartesi günü Müslüman ve milliyetçi Hindu grupların karşı karşıya gelmesinin ardından yüzlerce kişi yaralanmıştı. Bazı kişilerin silahla vurulduğu açıklanırken, şehrin çeşitli bölgelerinde kundakçılık olayları yaşanmıştı. Salı günü çıkan olaylarda bir cami yakılmıştı.

Birçok kişi, yeni "vatandaşlık yasası"nın Müslümanlara karşı taraflı olduğunu ve  Hindistan'ın seküler anayasasını baltaladığını savunuyor.

Perşembe günü protestolarla ilgili dava başvurularıyla ilgilenen ve hükûmeti durumları önleyemediği için eleştiren hâkim S. Muralidhar, Delhi Yüksek Mahkemesi'ndeki görevinden alınıp başka bir bölgeye atandı.