Gündem

HDP'nin Çankaya adayı Kerestecioğlu: İnsanlar beka diye bir sorundan haberdar değil

"Pahalılıktan, öfke dilinden şikayet var"

15 Mart 2019 09:34

HDP’nin Ankara Çankaya ilçe adayı, Ankara Milletvekili Filiz Kerestecioğlu, insanların ‘beka’ sorunundan değil, pahalılığı ve ‘öfke diline’ şikayet ettiklerini söyledi. Kerestecioğlu, “Aslında üretmeyen bir toplum haline gelmek, insanların en büyük şikayeti. Yoksa insanlar beka diye bir şeyden haberdar değiller. Zaten böyle bir şey olmadığı için bu söylem var. Pahalılıktan, öfke dilinden şikayet var. Pahalılıktan, öfke dilinden şikayet var” dedi.

T24’e seçim kampanyasını ve çalışmalarını değerlendiren Kerestecioğlu, sonuçlara ilişkin tahmin yapmaktan kaçınırken “Bir tahminde bulanamayacağım. Ben elimden geleni yapıyorum. Belediye meclisleri için herkesin oy kullanmasını istiyorum. Bunu yapın diyorum. Sonucu bilemem, herkese başarılar. Siyasetin öfke dilinden herkesin burasına geldi ve kurtulması gerekiyor. Ama kayyımların olduğu yerde belediyeleri kayyumlardan alacağız" diye konuştu.

“Çankaya’da yeşil alan yüzde 30”

Kerestecioğlu, Çankaya’daki yeşil alanların yüzde 30 olduğunu belirterek, şunları söyledi:

“Benim şaşırdığım ve gerçekten beni etkileyen şeylerden biri de bu oldu. Çankaya’da özellikle yeşil alanların, kullanılabilir yeşil alanların, imar açılmaması gereken, gerçekten elden çıkarılmaması gereken, tarıma elverişli alanların yüzde 30’u bulması. Bundan sonra bu alanlar imara açılmazsa, buralarda hakikaten kent bostanları da kurulur, tarım da yapılır ve bu beni etkiledi. Sadece Çankaya’da bile bu kadar alanın olması. Bunun dışında, Ankara’nın tamamında daha da fazla bir alan var. Ankara kendi kendine yeten bir şehir olabilir. Kent bostanlarından kent demokrasisine sloganını söylerken bunu söylüyorum.  20 tarım ürününde en önde gelen bir şehir olan Ankara’da bu ürünleri yetiştirebilmek ve bunu daha fazla pazarlayabilmek ve üreticiden tüketiciye bir gıda zinciri kurabilmek mümkün.”

“Belediye meclislerine oy istiyoruz”

Kerestecioğlu, belediye meclisleri için oy kullanılmasına önem verdiklerini söyledi. Kerestecioğlu, şunları söyledi:

“Belediye meclislerine girmezseniz, denetim olmaz. Şeffaflığı sağlayamazsınız.  Her kesimden insanın olması lazım. Hangi parti olursa olsun aslında bir rant söz konusu olduğunda anlaşabiliyorlar. İşte buna da son verecek olan belediye meclislerine girecek olan idealist insanlar, kadınlar.. Bu görüşün de karşılık bulduğunu görüyorum. İnsanlar memnuniyetsizlerini dile getiriyorlar. Seçeneksiz kalmak bu da doğru siyaset değil. Kadınları gerçekten aslında Ankara’da eskiden de bir kadın hareketi vardı. 80’li yıllarda ben İstanbul’da kadın hareketi içinden geliyorum. O zamanlar onun muadili Ankara’da yeşermişti fakat Ankara’nın birçok anlamda siyaseten gerçekten demokrasi sonuçsuz bırakılması, nefes alamaz kent olması biraz kadınları da sol kesimi de nefessiz bıraktı. Gerçekten bunun sıkıntılarını görebiliyorsunuz. Biz o yüzden kent bostanlarından kent demokrasisine gerçekten Çankaya’da ve genel olarak Ankara’da bir kent demokrasisinin yeşermesi lazım. “